Драга браћо и сестре, желимо да вас обавестимо да је у оквиру наше хуманитарне организације “Српска солидарност“ почео са радом пројекат “Задужбина“, као и истоимени бренд – робна марка која је већ актуелна.

“Задужбина“ је пројекат редовног донирања средстава који ће омогућити континуирано и стално финансирање хуманитарних акција и помоћи нашем народу на Косову и Метохији. Тренутно из наше организације имамо 63 задужбинара који помажу на месечном нивоу. Ко жели може постати задужбинар на месечном, кварталном, шестомесечном и годишњем нивоу.

https://www.instagram.com/p/Bxho33So5k0/

За Србију је на месечном нивоу 500 дин. и више по могућности, за РС 9 км, за ЦГ 4 еура и за дијаспору 10 еура уплатом на жиро рачун 340-11013053-38 и пеј палом: [email protected]

Сви задужбинари добијају финансијски извештај на годишњем нивоу о приливима и расходима за шта су утрошена средства. Уз вашу помоћ желимо да помогнемо више породица и да колико буде у нашој могућности омогућимо опстанак и останак што већег броја Срба на Косову и Метохији. Свако од нас може у складу са својим могућностима да следи светле трагове наших задужбинара кроз историју, да и ми помогнемо и оставимо неки трагове, као што су и они нама.

Уз помоћ што више задужбинара можемо радити веће пројекте који ће омогућити достојан живот нашој браћи и сестрама у енклавама на Космету као и помоћ нашем стубу на Светој земљи, манастирима и храмовима!

Блаженопочивши Патријарх Павле је рекао да ће Косово и Метохија бити мера и провера свих нас, па ево прилике да се сви покажемо на делу и да сви по мало учинимо много.

Наше мало некоме је много! Како радили, тако нам Бог помогао. Догодине у Призрену.

Оставите Коментар