Већина Срба у Сједињеним Америчким Државама гласала је за садашњег председника Доналда Трампа и оно што је сигурно јесте да ће свој глас на наредним изборима поново њему дати, рекао је шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

  • Кампања „Срби за Трампа“ добила је велику подршку Срба у САД. Почела је 3. августа са циљем да „мобилише“ око милион држављана САД – српског поријекла да се придруже организованом напору и помогну поновни избор Доналда Трампа за америчког предсједника. А све је то због политике садашњег предсједника, која је наклоњена управо нашем народу – навео је Кесић.

Једноставно, каже он, да ако се упореде политике претходних администрација са Трамповом, а што се тиче питања Балкана, Европе и Европске уније, Срби у Америци виде да овај председник нешто другачије отвара простор и води политику бољег разумевања српских ставова.

  • Такође, на неки начин даје легитимитет да и Срби имају право на своју националну државу, те да та национална држава мора имати своје мјесто у Европи и свијету – рекао је Кесић.

Подсећања ради, кампања „Срби за Трампа“ само у првој седмици добила је велику подршку.

Оставите Коментар