Војска Србије је у сваком тренутку потпуно спремна да одбрани Србе на Косову и Метохији и спречи њихов егзодус!

Како се сазнаје, најбољи стратези Војске Србије до детаља су већ разрадили оперативни план за заштиту нашег народа у јужној српској покрајини.

Уколико би Албанци покушали да војно-полицијском акцијом крену у етничко чишћење севера Косова, суочили би се са одлучним и муњевитим одговором Војске Србије. Врх српске армије процењује да би нам требало мање од три сата да дођемо до Косовске Митровице и изађемо на линију раздвајања на Ибру, а да би за највише 12 сати под контролу било стављено и Гњилане и највећи део Косовског поморавља!

После дивљања специјалаца РОСУ у суботу на језеру Газиводе, председник Србије и врховни командант Александар Вучић наредио је подизање борбене готовости наше војске. Одмах након тога још једном су разрађени и дорађени војни планови за заштиту Срба на Косову.

– План предвиђа да српска војска у брзој операцији типа блицкриг у року од највише неколико сати заузме север покрајине и тенковима и оклопним борбеним возилима изађе на Ибар. Истовремено, за мање од једног дана српске јединице могу да стигну до Гњилана и осигурају безбедност за Србе у Косовском поморављу! Поседујемо специјално обучене јединице спремне за брзо деловање. Србија не планира да било шта препусти случају или милости КФОР-а, који не реагује ни на једну провокацију уперену против нашег народа – каже извор из државног врха.

– Дешавања у суботу на Газиводама била су показна вежба, унапред испланирана провокација Албанаца. Ако би се те њихове акције претвориле у покушај етничког чишћења Срба по угледу на 2004, терористи би моментално били заустављени муњевитом акцијом српске војске. Ту нема више говора, нико у то не треба да сумња – наглашава извор.

– Авијација је такође та која у ситуацији угрожености реагује међу првима. Србија сада има довољно оспособљених авиона да брзо реагује и стави ствари под контролу – објашњава генерал у пензији Видосав Ковачевић.

Официр ЈНА Веселин Шљиванчанин такође је уверен да би Србија лако изашла на крај са албанским терористима.

– Имамо више људи и боље смо техничко-технолошки опремљени од њих. Само са старим авионима „миг 21“ и „орао“ веома брзо бисмо ситуацију преокренули у нашу корист, а камоли сада са новим руским „миговима 29“. Али не треба се заваравати и мислити да Шиптари провоцирају на своју руку. Они то раде уз нечију сагласност, а ту лежи највећа опасност – каже он.