Савет родитеља ђака основних и средњих школа Новог Сада подржао је предлог Координационог тела за борбу против насиља у школама да се млађима од 16 година забрани да без пратње пунолетне особе која за њих одговара, зими буду ван куће после 22 часа, а током лета после поноћи, преносе медији.

Савет је у саопштењу подржао и предлог да се малолетницима забрани улазак у угоститељске објекте након 22 часа.

Родитељи су подржали мере за борбу против наркоманије и алкохолизма код младих, по „Исландском моделу“, које је предложило Координационо тело за борбу против насиља у основним и средњим школама у Новом Саду.

– Апелујемо на Град да предложене мере усвоји и детаљно разради, при чему посебно треба да се води рачуна да се деци прво понуди алтернатива –  пише у саопштењу.

Родитељи тако предлажу “да се обавежу школе да обезбеде бесплатно бављење спортом ученицима свих узраста, обавезна такмичења у свим спортским дисциплинама између школа, да организују ваннаставне активности у виду радионица у којима ће испољити своју креативност, да део наставе изводе у природи и да организују обуку свих родитеља о проблему наркоманије и алкохолизма“ .

Савет родитеља је од градских власти затражио и да обезбеде деци колективне посете музејима и другим установама културе.

На конститутивној седници Општинског савета родитеља ђака основних и средњих школа Новог Сада за текућу школску годину, у среду је за председницу изабрана Јелена Десница, а Драгана Ћорић за њену заменицу.

--