КОНТЕЈНЕРСКИ брод Евер Гивен који је прошле недеље остао заглављен у Суцеком каналу и са тиме блокирао део светске трговине и проузроковао више милијарди долара штете услед блокаде трговине, постао је поново фокус јавности. Иако ће се свет опоравити од ове штете, индијску посаду и капетану прети кућни затвор и кривични прогон због ове несреће.

Индијска влада и групе поморачке групе су забринуте, како ће се Управа Суецког канала понашати са 25 чланова посаде, јер су сви похапшени кад је брод који је остао заглављен коначно ослобођен, јавља Тимес оф Индиа.

Овај индијски медији позива се на неимноване изворе унутар индијске бродарске индустрије, који су рекли да постоји реална опасност да посади буду забрањена даља путовања и да се могу суочити са кривичним прогоном због проузроковања несреће.

– Постоји реална опасност да посада постане жртвени јарац – рекао је капетан Сањај Прашер. члан националног одбора за бродски саобраћај.

– Најпре треба установити како се овај велики брод насукао- Чиненице је могуће проверити и утврдити са преслушавањем разговора у записнику о бродској пловидби – додао је он.

Компанија Бернхард Сцхулте Схипманагемент није саопштила имена и презимена чланова посаде, осим што је речено да су сви на сигурном и у добром здравственом стању.

Иниђски национални савез помораца са седиштем у Мубају изразили су солидарност са индијским трговачким морнарима.

Њујорк Пост са друге стране пише да су чланови посаде контејнерског брода Евер Грин у великом стресу због настале ситуације, и да се плаше суђења.

С друге стране насукивање џиновског брода са друге стране изазвао је поплаву осугуравајућих захтева, а јапански власник тврди да још није добије ниједан такав захтев или тужбу.

Управа канала планира што пре да отклони гужву у којој се нашло у једном тренутку чак 400 бродова. како су саопштили очекују да време чекања буде поптуно отклоњено до краја недеље.

Оставите Коментар