ЗАГРЕБ – Хрвати су потомци Срба и генетска подударност два народа су готово идентична са том разликом шти су Срби старији народ и самим тим су практично и створили Хрватску нацију!
Ово ексклузивно откриће није плод никаквих трач рубрика или шаљивих новинара већ је резултат истраживања угледног хрватског

института ФА из Загреба које је вршено последњих девет година.Овај институт, који има више међународних признања из генетичког истраживања, објавио је да је на основу истраживања на узорку од 7320 испитаника хрватских држављана добијена највећа генетска подударност хромозома Y и хаплотипа са словенским хаплотипом српског народа из десетог века.

Према неким новијим истразивањима, у време пре великих сеоба народа ( пре пада западног Римског царства ), два племена иранског порекла пошла су у велику авантуру.

Срби и Хрвати су некада били племена иранског порекла, из предела северно од Црног Мора и Kавказа. Првобитни Срби и Хрвати су били само део нације која је кроз историју била најпознатија под именом Скити. Према хронолоском редоследу, прво су били познати као Kимери ( Симеријанци ), Скити, Сармати, Алани, а данас су једини директни потомци ових древних ратника кавкаски народ Осети.

У даљим разматрањима са хрватског института ФА каже се да јеХаплотип Еу7, односно такозвани хрватски хаплотип, могуће повезати једино с хаплотипом Еу13, који је такозвани старосрпски хаплотип, а повезан је са Србима до 10 века.

То би отприлике значило, каже се даље у закљућцима Института, да су све досадашње претпоставке о пореклу Хрвата биле потпуно погрешне и да Хрвати нису успевали да ввиде оно што је очигледно

-Хрвати су потомци Срба који су негде током десетог века прешли на подручја насељена мањим словенским племенима, која су се приклонила тој групи и током десетог века преузели име Хрват (латински Скорбатус),каже др Милорад Павић из Института ФА.

Такође се наглашава како овакво откриће досад није било могуће јер су се узимали узорци хромозома Y од Срба који данас живе у Србији па су зато досадашња истраживања давала другачије резултате. Наиме, према Хрватима, данашњи становници Србије највећу генску повезаност и готово идентичан број хромозома Y и подударност хаплотипа имају са Турцима, а то се углавном објашњава тиме да су Турци током пет векова колонизације, посебно након погибије великог броја Срба на Kосову, мешали своје гене са домаћим становништвом.

Разлике између гена “оригиналних” Срба и данашњих једнаке су као и између Румуна и Француза, иако оба народа припадају романској групи, објашњавају у Институту и наглашавају како је хрватски ген заправо више повезан са геном српских предака него генетска структура данашњих Срба.

Из Института су такође поручили како су последња два месеца размишљали хоће ли објавити ове резултате јер тиме доводе у питање целу хрватско-српску историју и односе два народа.

Бројне друштвене мреже и портали широм Хрватске већ су очекивано препуни негативних коментара јавности која никако не може да поднесе чињеницу да потичу од “мрских им Срба” и да је то сада и научно потврђено.

-Немамо ми никакве везе са Србима, нити су нам имена народа заједничка. Хрвати се тако зову што су кроз историју били херојски народ и хрвали се са противницима док су Срби били прљави и вашљиви па се стално чешали и викали “сврби, сврби” те им отуд остао назив Срби, један је од злурадих коментара једног од Фејсбук посетилаца у Хрватској коме очигледно историја баш и није јача страна.

loading...

2 KОМЕНТАРА

  1. Meni ovo lići na film „Blizanci“ a Hrvati na Deni Devita koji je ispljuvak i sve ono što ne valja. Valjda je i u ono vreme ološ škart proterivan da ne zagađuje vazduh.

Оставите одговор