Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на свом налогу на Телеграму прокоментарисала смрт Мадлен Олбрајт, која је преминула у среду.

Мадлен Олбрајт, која је била прва жена на месту америчког државног секретара и која се сматра идеологом НАТО агресије на СРЈ, преминула је у 84. години од рака.

„Мадлен Олбрајт, амерички државни секретар, идеолог бомбардовања Београда. Умрла је јуче, уочи годишњице својих балканских остварења“, написала је Захарова на Телеграму.

Она је написала да оставштина Олбрајтове није само бомбардовање Срба, и подсетила на монструозну изјаву бивше америчке државне секретарке о ирачкој деци која су умрла због санкција.

„У емисији Си-Би-Есових 60 минута, 12. маја 1996. водитељка Лесли Стал ју је питала: ‘Чули смо да је више од пола милиона деце умрло због санкција против Ирака. Више него у Хирошими. И да ли мислите да је то оправдано?’ Мадлен Олбрајт: ‘Мислим да је то веома тежак избор. Али мислимо да је то оправдано.“

Захарова је запитала да ли је Мадлен Олбрајт била на мети било каквих санкција због свега што је урадила.

„Ни под једном. На Kосову јој је подигнут само споменик за убиства Срба. Свечаном отварању присуствовао је косовски ‘председник’ Хашим Тачи. Бивши теренски командант ‘Ослободилачке војске Kосова’ која је трговала органима убијених Срба“, навела је Захарова.

Захарова је на крају написала: „Да разумемо коме се на овом свету супротстављамо“.

Оставите Коментар