Уколико истражни органи утврде да је Украјина умешана у смрт Дарије Дугине у Москви онда ће то значити да Кијев води политику државног тероризма, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Уколико буде потврђена умешаност Украјине, а сумњу у то је изразио председник Доњецке Народне Републике Денис Пушилин и то треба да потврде истражни органи, онда је потребно говорити о политици државног тероризма који води кијевски режим – нагласила је Захарова.

Дарија Дугина, ћерка руског филозофа и аналитичара Александра Дугина, погинула од експлозије аутомобила у региону Москве.

Руски Истражни комитет је саопштио да се вјерује да је експлозија аутомобила била наређена и унапред планирана.

У саопштењу се наводи да прелиминарни резултати истраге показују да је експлозивна направа постављена испод аутомобила са возачеве стране.

Тридесетогодишња новинарка била је сама у возилу у којем је требало да буде и њен отац који је у посљедњем тренутку променио планове, пренио је раније ТАСС.

Аутомобил је експлодирао близу села Бољше Вјаземи у Московској области на ауто-путу за Можајск када се Дугина враћала са фестивала.

Александар и Дарија Дугина подржавали су политику Русије према Украјини. Обоје су били санкционисани забраном путовања на Запад као блиски сарадници руских власти.

Александра Дугина на Западу сматрају идеологом „евроазијске“ политике Русије и човеком од великог утицаја на руског предсједника Владимира Путина.

Оставите Коментар