Свих 18 посланика Демократског фронта у црногорској Скупштини потписало је иницијативу Српског националног савета о организовању референдума за поништење одлуке Владе Црне Горе

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Свих 18 посланика Демократског фронта у црногорској Скупштини потписало је иницијативу Српског националног савета о организовању референдума за поништење одлуке Владе Црне Горе о признању лажне државе на територији Косова и Метохије.

– Позивам све наше присталице да својим потписима сведоче да Црна Гора никада није требало да призна јужну српску покрајину Косово и Метохију за независну државу „Косово“. То је важно да се уради због тога што би сви Петровићи од владике Данила до књаза Николе, потписали ову иницијативу – казао је Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије. – Црна Гора је настала на косовском завету и на косовском миту. Насељена је нашим прецима који су се, након Косовске битке, доселили на ове просторе, па према томе наша обавеза је најмање онолика колика је обавеза и Србије да ту свету територију не признамо за самопроглашену и лажну државу.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/02/08/bilo-nekad-milo-na-gazimestanu/

Пре три дана потписе на иницијативу Српског националног савета ставили су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и владика буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило, као и архијерејски протопрезвитет подгоричко-даниловградски и бококоторски Драган Митровић и Момчило Кривокапић.

Извор: novosti.rs