Радници Поште Србије протестовали су испред главне зрењанинске филијале овог предузећа, захтевајући смену управника Ивана Својића и директорке Мире Петровић.

Према петицији коју су незадовољни радници Поште покренули, а коју је, како је рекао Петар Петровић (један од потписника), и поред великих притисака и претњи потписало 20 запослених, захтева се одлука о разрешењу Својића.

– Разлог данашњег окупљања је бунт против управника од којег радници трпе притиске још од обуставе рада у децембру 2019. године. Непосредно након тог догађаја Својић је почео да се свети запосленима који су обуставу покренули. То чини под окриљем колективног уговора који руководиоцима служи за кажњавање радника, а који сваки дан крше – каже Петровић.

Радници наглашавају да више немају коме да се жале за мобинг који трпе, и истичу да не постоји ниједан синдикат који брине о њиховим правима.

Директорка Мира Петровић чланица је ПУПС-а, а каријеру је започела као секретарица Милана Kркобабића, а онда је постала његова наследница и села у фотељу на место директора “Поште Србије”. Дугогодишња блиска сарадница лидера ПУПС-а Мира Петровић дошла је на његово место са позиције специјалног саветника у “Пошти” и платом од 186.588. динара.

Оставите Коментар