Насловна Вести Србија ЗАХВАЛНОСТ ОСЛОБОДИОЦИМА НАШЕ ПРЕСТОНИЦЕ: Завршетак пројекта осветљења Гробља ослободилаца Београда до 20....
Фото: Youtube printscreen
Фото: Youtube printscreen

ЗАХВАЛНОСТ ОСЛОБОДИОЦИМА НАШЕ ПРЕСТОНИЦЕ: Завршетак пројекта осветљења Гробља ослободилаца Београда до 20. октобра!

0

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић обишао jе Гробље ослободилаца Београда и том приликом представницима Амбасаде Руске Федерације представио план како би требало да изгледа гробље по завршетку пројекта осветљења.

Ђорђевић је истакао да се завршетак радова планира до 20. октобра – Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

Састали смо се овде како бисмо заједно осмислили начин да осветлимо имена палих бораца на месту њиховог вечног починка, која су уклесана у историју наше заједничке победе у Другом светском рату, објаснио је он.

View this post on Instagram

У Спомен парку ослободиоцима Београда министар Ђорђевић је представницима амбасаде Руске Федерације у Београду представио план пројекта осветљења овог комплекса. “Ово је један од начина да изразимо своју захвалност ослободиоцима наше престонице у Другом светском рату, који су своје животе дали у борби, да би ми, њихови потомци, данас корачали у слободној Србији”, изјавио је министар Зоран Ђорђевић овом приликом.

A post shared by Зоран Ђорђевић (@ministar_zorandjordjevic) on

Према његовим речима, ово је један од начина да изразимо своју захвалност ослободиоцима наше престонице, који су своје животе дали у борби да би ми, њихови потомци, данас корачали у слободној Србији.

Ђорђевић је најавио да се, осим осветљења спомен-грoбља које ће финансирати Руска Федерација, у наредном периоду планира и рестаурација читавог комплекса.

Обиласку и презентацији присуствовали су представници Града Београда, Скупштине Града Београда и Градског завода за заштиту споменика културе, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања .

Оставите Коментар