У дворишту Основне школе „Бранко Миљковић“ у Нишу освануо је мурал са ликом митрополита Амфилохија. Аутор мурала је академски сликар Сава Мишић.

Мурал је настао на иницијативу младих – удружења Радне акције Делијски Вис и волонтера удружења Срби за Србе, као и многобројних Нишлија, преноси Belami.rs.

Одмах након вести о смрти митрополитa Амфилохија, покренута је иницијатива за осликавање мурала са његовим ликом у Нишу, како би му и на овај начин била одата почаст.

Аутор мурала Сава Мишић већ неколико дана осликава мурал са ликом Амфилохија у дворишту Основне школе „Бранко Миљковић“.

„Са другарима акције Делијски Вис и волонтерима Срби за Србе дошао сам на идеју да овом граду треба мурал посвећен митрополиту Амфилохију и да му се на неки начин одужимо за очување светиње“, рекао је аутор.

Прве реакције пролазника и деце из школе су позитивне, подржавају уметника и дају му идеје за нова осликавања фасада у граду. Очигледно да је ова врста уличне уметности заживела, те Ниш почиње да личи на велике европске градове.

Оставите Коментар