Генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић сусрео се са градоначелницом Чикага Лори Лајтфут и захвалио јој на томе што је Видовдан указом прогласила званичним празником тог трећег по величини америчког града. Том приликом уручен јој је и позив да посети Србију.

Јовић је са Лајфут разговарао током пријема који је градоначелница организовала за бројну дипломатску колонију која живи и ради у Чикагу, објавио је портал „Serbiantimes.info.“

Конзул Србије је Лори Лајфут уручио писмо градоначелника Београда Зорана Радојичића којим је позвао да буде први градоначелник Чикага који је посетио главни град Србије. Он је додао да је градоначелница Чикага позив схватила врло озбиљно, најавивши да ће у скорије време бити гошћа српске престонице.

„Лајтфут је изузетно заинтересована, захвалила је на писму и исказала намеру да у наредном периоду лично предводи делегације које би јачале међународне везе са градовима побратимима, меду којима је и Београд“, рекао је Јовић.

Подсетимо, Лори Лајтфут прогласила је Видовдан празником града Чикага с обзиром на чињеницу да град Чикаго има једну од највећих српско-америчких заједница у Сједињеним Државама.

Као важан разлог проглашења Видовдана празником, у одлуци се наводи да су се српски емигранти насељавали у Чикаго од 1880. године, доприносећи јачању града у области уметности, бизниса и финансија, правосуђа и државне управе, образовања и социјалних услуга, као и науке и медицине.

Београд и Чикаго побратимљени су градови од 7. јуна 2005. године.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар