Шиптарско окупаторски председник на Косову, Хашим Тачи, путем Фејсбука захвалио је свим лидерима и грађанима Прешевске долине који подржавају остваривање циљева за уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе са Косовом, а у оквиру корекције граница између Косова и Србије.

Он је позвао албанске политичке лидере на Косову да се уједине око овог заједничког циља, преноси КоССев.

„Још једном захваљујем лидерима и грађанима Прешевске долине који подржавају остваривање наших заједничких циљева за уједињење Прешева, Бујановца и Медвеђе са Косовом, у оквиру корекције граница између Косова и Србије. Ово право треба да нас уједини без обзира на страначка и идеолошка опредељења, без обзира на институционалну позицију, укључујући цивилни сектор или опозицију“, навео је.

Посланик и генерални секретар ЛДК-а, Исмет Бећири, коментарисао је Тачијеве изјаве о корекцији граница са Србијом, рекавши да је то манипулација осећањима Албанаца из Долине.

„Они заслужују подршку, да се ради више за дискриминисане албанске грађане, оно што им не треба је манипулација осећањима, емоцијама и њиховим правима“, казао је.

„Лицемерје је његов захтев ‘да сви да будемо заједно’, што је постало део манипулације и преваре, кршење суверенитета и уставног поретка наше земље“.

На срећу, како је рекао, ово „уједињење“ се вероватно неће догодити, „што је за добробит земље“.

Објавио: Србин.инфо