Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да се споразум врховних команданата Србије и Русије, председника Александра Вучића и Владимира Путина, о војно-техничкој сарадњи две земље успешно спроводи и наставиће да даје резултате.

Како је саопштило српско Министарство одбране, Вулин, који у посети Русији борави на позив свог руског колеге Сергеја Шојгуа, рекао је да ће Војска Србије наставити да сарађује са оружаним снагама Русије и да се војно-техничка сарадња одвија у складу са уговором.

  • Сви рокови се апсолутно поштују и можемо са задовољством да кажемо да ће споразум два председника наставити да даје одличне резултате. И већ сада је значајно помогао у развоју и наших односа али и наше борбене готовости. Министар Шојгу је прихватио позив председника Вучића да посети Србију – рекао је српски министар одбране.

Он је додао да је Шојгу изразио своје поштовање према председнику Вучићу и српској политици војне неутралности и слободне земље, и позвао председника Вучића и почасну чету ВС да узму учешће на паради поводом 75 година од победе у Другом светском рату, 9. маја идуће године.

  • Ми смо заједно победили, заједно треба и да прослављамо. Војска Србије ће бити на Црвеном тргу 9. маја (2020) са својим врховним командантом, са свим осталим земљама победницама, свима нама који смо били против фашизма, као представници слободних народа што смо били тада, а као што смо и сада – истакао је Вулин.

Министар Шојгу, који се српском колеги Вулину обратио са драги пријетељу, рекао је да му је драго што је поново с њим и што сарадња Русије и Србије траје одавно и стално развија, а то се пре свега види у војним вежбама, међународним војним играма у којима представници две земље заједно учествују, каже се у саопштењу Министарства одбране Србије.

  • Све то помаже бољим односима наших официра али и оружаних снага две земље. Важно је и што се развија војно-техничка сарадња Русије и Србије. Све што смо планирали ове године и реализоваћемо – рекао је генерал-армије Шојгу.

Министри Вулин и Шојгу присуствовали су свечаном затварању петих „Међународних војних игара“ које су одржане на 21 полигону у 10 земаља: Руској Федерацији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану. Учествовале су 223 екипе из 39 земаља Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Ево како је изгледало када је наша армија учествовала напаради у Москви поводом Дана победе! Било је моћно и спектакуларно, а Руси су нас са одушевљењем испратили!

Оставите Коментар