У Народној скупштини Републике Србије у среду је усвојен Закон о родној равноправности, а ова одлука донета је готово једногласно. Ипак нису сви посланици сагласни са овом одлуком.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Братислав Југовић, посланик СНС-а, један је од троје људи који су гласали против овог закона, а међу представницима своје странке и једини.

Он је за Глас јавности образложио због чега је одлужио да гласа против усвајања овог закона.

Aleksandar Vučić je zaštitio nacionalne interese Srbije": Bratislav Jugović  o napadima opozicije - Objektiv
Братислав Југовић

-Морам да напоменем да је Високи савет судства овај закон оценио као неуставан, а дали су и адекватно образложење за то. Сматрам да су они који доносе одлуке ко ће бити наша судска власт и који те судије бирају, а ми им за то верујемо, без да смо претходно те људе упознали, прилично компетентни да одлучују и о томе да ли је нешто у складу са уставом или не- рекао је Југовић за овај портал.

Подсетимо, будући закон регулисаће родну равноправност у областима рада, запошљавања и самозапошљавања, социјалног и здравственог осигурања и заштите, образовања, спорта, политичког деловања и јавних послова, репродуктивних и сексуалних права, приступа роби и услугама, као и мере за сузбијање и спречавање свих облика родно заснованог насиља, насиља над женама и насиља у породици.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар