Реља Огњеновић, заменик директора РФ ПИО, огласио се данас поводом нетачних оптужби и паушалних оцена у изјави Маринике Тепић објављеној у поједним медијима.

  • Док смо ми у Фонду ПИО, у периоду пандемије, улагали максималан напор да сваки пензионер на време добије пензију, увећану за 5,4 одсто, исплаћивали једнократну помоћ пензионерама од 4.000 динара, исплаћивали новчани износ као увећање уз пензију за кориснике са нижим пензијама и обезбедили да лекари специјалисти од нове године имају плату већу за 20%, они су се бавили неистинитим нападима на државу, власт и појединце и измишљали да су плантаже кока носиља плантаже марихуане. У периоду док су они били на власти, просечна пензија 2002. године била је 100 евра, док просечна пензија у августу 2020. године износи 236 евра. Kолико је побољшана финансијска одрживост Фонда показује податак да је 2012. године држава дотирала Фонд са 48,2% док је ниво дотација по истом основу у 2019. години износио 25,3%. Немамо времена за њихове лажи, радимо и даље на модернизацији Фонда ПИО, што нам је законска обавеза и развојна стратегија, као и на припреми исплате пензија увећаних за 5,9% од јануара следеће године.

Да се осврнем и на уговор који помиње Мариника Тепић, истичући да је поступак спроведен у периоду короне, што наравно није истина. Ова набавка је била неопходна јер Фонд, пре свега, има законску обавезу да формира електронски документ. Отворени поступак јавне набавке покренут је 23. јула 2019. године, спроведен на законит и исправан начин и дефинитивно завршен 24. марта 2020. године, потписивањем уговора са најповољнијем понуђачем. Остаје питање за кога и у чијем интересу ради доказани лажов Мариника Тепић!

Такође, није ми јасно зашто Мариники Тепић смета што са 30 година живота радим тако озбиљан посао, који обављам крајње одговорно и посвећено, а није им сметало када је Небојша Маленковић, потпредседник Покрајинског одбора Демократске странке, са 24 године живота управљао са 10,5 милијарди у Фонду за капитална улагања АПВ. Двоструки аршини су и у овом случају на снази.

Напоменућу и то да сам са 24 године, као члан Већа градске Општине Вождовац, био задужен за саобраћај и асфалтирање, и у том периоду је асфалтирано 100км путева на Вождовцу, постављено преко 60 стајалишта, од чега 15 „паметних“. Kао председник Савета за безбедност у градској Општини Вождовац, спроводио сам акције као што је подела ротационих средстава за пољопривреднике, два пута смо поделили седишта за бебе, кациге за мотоциклисте, пакете прве помоћи и остале бројне активности.

Док је њен шеф Драган Ђилас задуживао град и затварао вртиће, а својим друговима плаћао ренту, ми смо на Вождовцу реновирали и отварали вртиће и домове здравља. Ђиласа очигледно само интересују милиони Фонда ПИО којима жели да управља онако како је управљао буџетом Града Београда, из кога је за свој рачун „извукао“ 619 милиона евра. Тада је као највећу инвестицију Демократске странке направио Пазл град, који није ни био отворен, а касније постао ругло и стециште наркомана. У његову изградњу потрошено је 350.000 евра буџетских средстава грађана Вождовца и Београда, а цела процедура набавке и извођења радова је спроведена на незаконит начин. Још један пропали пројекат је са Ђиласовим потписом – реплика Теразија на Новом Београду, за чију је градњу утрошено чак 60 милиона динара, док становници Рипња у то време нису имали воду. Много је таквих пројеката настало у Ђиласово време.

Ово је још један напад не само на Рељу Огњеновића, већ нови напад на породицу Александра Вучића и још један вид притиска да одустане од борбе за бољу Србију. Ово је напад на борбу против мафије у државним органима и предузећима. Ово је напад оних који би највише требало да бране Србију, Српску напредну странку и Александра Вучића, а баве се само нападима на њега, Андреја, Данила и њима одане људе. Али, борићемо се и победићемо. Предаја никада није била опција. Живела Србија – наводи Огњеновић у саопштењу.

Оставите Коментар