ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин сматра да је обнова Русије као јединствене централизоване државе кључна прекретница последње две деценије. Он је назвао улазак Крима у састав Русије историјским догађајем који показује јачање државе изнутра.

– Главна прекретница је окупљање, обнова Русије као јединствене, централизоване државе – рекао је председник телевизији „Русија 1“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

– На жалост, ми смо крајем деведесетих година дошли до веома опасне црте иза које нас је свашта могло чекати. Међутим, ми смо захваљујући стрпљењу, храбрости нашег народа – говорим без било каквог преувеличавања – управо захваљујући огромном стрпљењу, напорном раду и храбрости нашег народа, обичних момака, обичних војника који су се суочавали са великом терористичком претњом, укључујући на Северном Кавказу, успели да превазиђемо те потешкоће, задржимо, обновимо државу, а затим обновимо и њену економију – нагласио је Путин.

По његовом мишљењу, економски показатељи пре двадесет година се кардинално разликују од данашњих.

А то је можда и најважније ствар која је била урађена, узимам у обзир и социјалну сферу и приходе и благостање грађана – сматра шеф државе.

– Што се тиче повратка Крима и Севастопоља, како сам у своје време говорио у “родну луку”, то је, наравно, веома значајан догађај. Историјски, без сваког преувеличавања. То је резултат јачања наше државе изнутра – уверен је Путин.

Leave a Reply