Литије у Црној Гори су биле нешто на шта Запад није могао да интервенише, а хтели су и Вашингтон и Брисел и Берлин, казао је отац Арсеније Јовановић, настојатељ манастира Рибница.

Отац Арсеније је годинама био свештеник при манастиру Острог, а у Јутјуб емисији „Разговор под Острогом“ причао је о одбрани светиња у Црној Гори и величанственим литијама, за које каже да ће социолози и историчари тек да их проучавају.

  • Тај антиправославни и антисрпски акт прошле власти у Црној Гори надам се да се никад неће поновити. То је било нељудски шта су радили. Много је било тешко живети у Црној Гори, посебно кад је ушла у НАТО. Тад сам се мало разочарао у становнике Црне Горе јер нисам могао да верујем шта трпе. А онда су се десиле литије и схватио сам колико је овај народ дуготрпељив и много толерантан– истакао је отац Арсеније.

Како је казао, светиње су биле црвена линија преко које се не прелази.

  • Запад је био фрапиран, јер са свим својим технологијама, оружјем и новцем нису могли ништа да ураде. Блокирао их је васкрсли Христос– тврди отац.

Према његовим речима, у Црној Гори се сада „лакше дише“.

  • Осећају се промене. Много је лепа земља Црна Гора. На релативно малом простору имате и планине и море и толико духовне лепоте, толико манастира и цркава. Где год се окренеш, ето неке светиње– наводи отац Арсеније.

Како је казао, сви у Србији су поносни на Србе из Црне Горе.

  • Победили сте све силе које су вас угњетавале, дигли сте морал Србима и у Босни и у Србији. Сви који су угњетавани и понижавани више се тако не осећају, ви сте нас вратили у живот– поручио је отац Арсеније.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар