Родитеље разбеснео процурели снимак свађе професорке и тринаестогодишњих ученица, која је започела након што је једна упитала другарицу из разреда „како можеш да се идентификујеш као мачка, ако си девојчица“

Професорка у школи при Цркви Енглеске назвала је ученицу „одвратном и трансфобичном“ након што је девојчица „довела у питање идентитет своје другарице која се изјашњава као мачка“, наводи британски „Телеграф“.

Родитеље је разбеснео процурели снимак свађе професорке и тринаестогодишњих ученица, која је започела након што је једна упитала другарицу из разреда „како можеш да се идентификујеш као мачка, ако си девојчица“?

На часу у школи „Рај Колеџ“ се говорило о томе да „свако може да буде оно што жели и да се идентификује како хоће“.

Након што је девојчица довела у питање могућност да је друга ученица, као што тврди, мачка, професорка је рекла да ће је пријавити руководиоцима школе и да уколико настави да испољава став да постоје само дечаци и девојчице више неће бити добродошла у тој школи, која је иначе једна од 11 школа под покровитељством Цркве Енглеске.

„Телеграф“ преноси да се на снимку препирке чује да професорка наводи да је „она узнемирила неког доводећи њихов идентитет у питање“, а да ученица одговара да „уколико неко жели да се идентификује као мачка, онда њему стварно није добро и вероватно је луд“.

Наставница затим пита „одакле вам идеја да постоје само два пола“, додајући да „то није мишљење“.

Нејасно је зашто је коментарисање другарице која се „идентификује као мачка“ професорка одмах довела у везу са трансродношћу, будући да ученица није рекла да је другог пола, већ да је друга врста.

Како додаје „Телеграф“, наставница је даље наставила да објашњава да род нема везе са биологијом и деловима тела, већ са „тиме како се неко идентификује“, наводећи да постоји много родова, трансродност али и „неродност“ (људи који немају род).

Неколико девојчица је тада рекло да се не слаже са тим, да „не можете да будете неродни ако имате пенис или вагину“ и да сте девојчица ако имате женске, а дечак ако имате мушке полне органе.

„Телеграф“ описује да је наставница тада повисила тон, и рекла да је то „заиста одвратно“, те да су девојчице које су то рекле „хомофобичне и збуњене“, што су оне негирале.

Након тога им је поручила да ако им се не свиђа идеја да свако може сам да одабере шта је морају да напусте школу, те да ће са особљем школе морати да обаве разговор о једнакости, различитости и инклузији.

Упитан за коментар, портпарол школе је рекао да су „посвећени томе да ученицима понуде инклузивно образовање“.

„Наставници настоје да саслушају ставове ученика и подстичу их да постављају питања и учествују у дискусији. Настојимо да поштујемо највише стандарде. Испитаћемо случај и радити са релевантним појединцима како бисмо осигурали да се такви догађаји не дешавају у будућности“, поручили су из школе.

Оставите Коментар