Црна Гора треба да баштини најбоље односе са свим државама света, нарочито са великим силама, каква је Кина, изјавио је Дритан Абазовић, потпредседник Владе Црне Горе.

“Нова влада треба да буде посвећена тој сарадњи. Дакле морамо наћи моделе који ће задовољити интересе обеју држава. Надам се да ће Кина као изузетно моћна држава, која повећава свој утицај свуда у свету, бити заинтересована за унапређење сарадње са Црном Гором”, рекао је Абазовић за Кинеску медијску групу, преноси ЦРИ .

Он је прокоментарисао и очекивања од механизма за сарадњу “17+1”.

“Сви механизми који говоре о мобилности привреде и могућности да се више међународних фактора укључи у подизање укупног БДП-а Црне Горе за мене лично су прихватљиви. Не могу да кажем конкретно на којим пројектима треба сарађивати, али све оно што је у функцији побољшања мобилности радне снаге, великих инфраструктурних пројеката и пројеката који су значајни у регионалном контексту или у државном контексту, свакако заслужују пажњу”, рекао је Абазовић.

Он је оценио да ће година 2021. бити веома тешка за црногорску економију, јер постоји велика неизвесност шта ће бити са туристичком сезоном, а ту су и велике последице које је ова година оставила по привреду Црне Горе.

Оставите Коментар