Чак 89 одсто грађана не подржава улазак Србије у НАТО, али већина анкетираних није упозната са чињеницом да на територији нити једне државе која је чланица НАТО-а није било рата, показало је истраживање које је спровела агенција Нинамедиа, у оквиру пројекта Атлантског савета Србије „Евроатлантске интеграције у очима српских медија“

Амбасадор САД у Србији Kајл Скат рекао је новинарима након представљања резултата истраживања да га ти резултати не изненађују, јер грађани Србије нису заборавили војну интервенцију НАТО-а из 1999. године.

„Примећујемо да број вести о НАТО-у расте, али оне остају углавном негативне, без обзира на чињеницу да НАТО и Србија све више сарађују кроз војне вежбе, али и да укупна сарадња напредује“, навео је Скат.

Додао је да је важно да новинарство у Србији буде засновано на чињеницама, али је оценио да у Србији има медија који „једноставно не желе“ да објављују позитивне вести о НАТО-у.

3 KОМЕНТАРА

  1. ne intervencija, nego nelegalni napad i agresija na jednu suverenu zemlju, na koju ste eksperimentisali i bacili 30 tona osiromašenog uranijuma. Zagadili reke, zemljište i vodotokove. Uništili prirodu, ubili nedužno stanovništvo koje i danas trpi posledice jedne sulude i nenormalne politike ludaka koji su za lečenje.

Оставите Коментар