КОМАНДА Копнених снага САД за Европу и Африку почела је у Баварској војну вежбу Dynamic Front са око 3.000 учесника из 19 земаља НАТО и партнерских армија.

Вежба ће трајати до 24. јула, са 1.800 америчких учесника и 1.200 осталих (из Велике Британије, Немачке, Грузије, Италије, Пољске, Турске, Финске, Француске, Естоније…).

У вежбу Dynamic Front, која је стартовала 2015-те, биће укључено 80 артиљеријских система.

Ово они настављају да „билдују мишиће“ – од повратка крима у састав Русије до данас. А шта им је крајња намера открива, након самита алијансе у Мадриду, шпански Rebelion.

Тврди да НАТО има амбицију да уништи суверенитет Русије и Кине:

„НАТО се спрема за рат са свима који нису део његовог окружења и намерава да још ближе опколи Москву и Пекинг. Да се прошири ка јужном Атлантику и Арктику, постављајући оперативне базе у Африци, Латинској Америци и Антарктику“.

Аутор чланка Хорхе Елбаум наводи да ће САД покушати да поново створе светски поредак заснован на америчким интересима и да спрече зближавање Москве и Пекинга:

„И даље ће радити на распарчавању прокажених држава како би биле претворене у пропале државе, а САД оствариле контролу над њиховим ресурсима“.

Rebelion указује да су ти планови алијансе до сада трпели само неуспехе, а да милитаризација западне економије засад доводи само до све веће инфлације и несташице хране у свету.

Оставите Коментар