На спрском каналу информативног и забавног сајта Реддит недавно је освануо пост Хрвата који је признао да је некада мрзео све српско. Пост је за кратко време привукао велику пажњу корисника из Србије.

„Отац ми је убијен у рату као цивил. То је оставило трага и одрастао сам на десним ставовима, мрзео сам све Србе и све српско, али баш екстремно мрзео. Ја сам један од оних људи који су прозивали све српско на Yоутубе коментарима. Kад сам открио Реддит, почео сам да улазим у српско-хрватске расправе овде и на /р/Цроатиа, и жестоко провоцирам. Да би се временом потпуно спонтано догодило да сам се зближио с некима од вас, неке и заволео, да би потпуно несвесно пре пар дана схватио да мржње више нема. Било је то својеврсно изненађење које ме потпуно изненадило“, написао је корисник, који је додао да и даље мрзи људе који су одузели живот његовом оцу.

„То никад нећу моћи опростити, макар не знам ко су. Али Србе као народ сам овде на /r/Serbia заволео и коначно сам научио то да никад не треба никога да гледам као на целину. И с наше и ваше стране било је појединаца који заслужују све најгоре. То је још једна ствар коју сам схватио, јер сам ‘своје’ исто тако цео живот оправдавао. Осетио сам потребу да ово поделим с вама. Знам да ће многи од вас сад колутати очима и помислити ‘шта овај глумата’, али ово ми је било стварно потребно као још једна потврда да сам потпуно поцепао и бацио једну страницу свог живота. Да кренем даље. Хвала вам /р/Сербиа и желим вам свима пуно среће и здравља“, написао је анонимни Хрват.