Ватрогасци из Бара – Бојан Рукавина, Владимир Ђурановић и Никола Ђурановић одбили су да асистирају полицији у сузбијању протеста православних верника који се не слажу са Законом о верским заједницама усвојеним у Скупштини пре неколико ноћи, и против њих је покренут дисциплински поступак због тога.

Фото: barskiportal.com
Фото: barskiportal.com

Они су „Барском порталу“ казали да су поносни на своју одлуку и да ће остати истрајни у том опредељењу без обзира на могуће последице. Бојан Рукавина није православне вероисповести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални – казао је Никола Ђурановић. Од ових барских ватрогасаца, иначе рођених Барана, затражено је да конкретно асистирају полицији код тунела „Созина“, где се очекивало да ће верници из Бара, Сутомора и Вирпазара блокирати саобраћај на дан када је усвојен закон који дискриминише Српску православну цркву и њену Митрополију Црногорско – приморску.

Подсетимо, пре овог геста тројице барских ватрогасаца никшићки полицајац Милоје Шћепановић одбио је да пендреком иде на суграђане који протестују због истог закона и вратио униформу и оружје Управи полиције, након чега га је митрополит Црногорско-приморски Амфилохије одликовао.

Leave a Reply