Историја се понавља и овог пута уз допуштење власти и “римско царство” опет ће пасти!

Италијанска историчарка Алессандра Барберо, професорка средњовјековне историје на Универзитету у Пиемонте Ориентале, укратко је објаснила како је дошло до стреловитог пада Римског Царства у емисији „Улиссе”, емитованој од стране италијанске државне телевизије РАИ 3.

„Дакле, зашто је Западно Римско Царство нестало? Оно се срушило јер више у једном тренутку није било способно носити се са масовним имиграцијама. Римско царство почело је прихватати имигранте када је епидемија богиња завладала и односила животе људи. Људи су тада могли прећи границу уз дозволу власти. Цела племена, цели народи населили су Италију, Галију како би осигурали себи посао. То је учињено на темељу прецизних уговора с царском власти.

У одређеном тренутку, проток имиграната био је превелик, а управа, која је одговорна за стање већ је била превише оштећена и политичари који су дали пристанак више нису имали јасну идеју. Хуманитарни хитни случајеви имиграције, долазак избеглица и илегална експлоатација имиграната створила је експлозивну ситуацију, која је тада попустила нередима, ратовима, у пропасти, укратко, и у ономе што ми зовемо варварска инвазија- и пад римског Царства’ рекла је историчарка апелујући на то да се – историја понавља!

Лист Гиорнале објавио је:

„Римско царство је пало јер је имало премало рођених и превише странаца”.

Имигранти су бројчано преузели контролу у војсци, уздигли се на највише војне дужности и хтели су преузети контролу над сваким местом’.

Схватате ли да је Европа тренутно под поновном варварском окупацијом? Историја се понавља и овог пута уз допуштење власти и “римско царство” опет ће пасти.

Оставите Коментар