Kaнцеларија за Косово и Метохију – Припадници тзв. Косовске полиције забранили су јутрос неколицини верника и свештеницима Српске православне цркве да у Цркви Христа Спаса у Приштини присуствују и служе литургију поводом Спасовдана.

Када су се јутрос верници и свештенство окупили испред Храма, припадници полиције у већем броју нису им дозволили ни да приђу Храму Христа Спаса, нити да уђу у светињу.

Ово је јутрос саопштила Канцеларија за КиМ, додајући да су, како би избегли било какав инцидент и заштитили вернике, свештеници СПЦ позвали окупљене да се упуте ка Цркви Светог Николе у Приштини и тамо је служена литургија.

Бране нам да се помолимо Богу
– Нема сумње да је овакав нецивилизацијски поступак Косовске полиције директно диригован од стране власти у Приштини и показује њихов однос према верским слободама на КиМ, СПЦ и верујућем српском народу – истиче се у саопштењу Канцеларије и додаје да се Србима на Косову и Метохији брани да уђу у храмове и светиње, помоле се Богу и исповедају веру, док се храмови СПЦ свакодневно скрнаве и то је реалност с којом живе Срби на КиМ.

Подсећамо и да су прошле године на овом истом Храму исписани графити „Исус мрзи Србе“, уз бројне друге погрдне поруке.

– Крајње је време да представници међународне заједнице јасно виде с каквим се прогоном суочавају Срби на КиМ и предузму одговарајуће кораке како би заштитили легитимна права и слободе српског народа у покрајини – закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Оставите Коментар