Милојко Пантић бивши познати спортски новинар већ је неколико пута говорио на протестима опозиције, а на митингу у Тополи, пошто је оправдао НАТО бомбардовање, Србију је оптужио за распад Југославије.

– Србија је запалила ратни пожар, уништила Југославију, а затим дозволила да Србију због Косова бомбардују савезници из оба светска рата – рекао је Пантић у Тополи.

Пантић је изједначио највећу кланицу Срба, злогласни Јасеновац и све остало, релативизујући најмонструознији злочин на Балкану свих времена. Као да то није било довољно, па је унизио српске жртве, али и оправдао НАТО бомбардовање.

Сем тога, отворено је признао Косово, говоривши о проблемима у „бившој јужној покрајини”. Сетимо се да су прошле недеље Бошко Обрадовић, Вук Јеремић и Драган Ђилас већ признали „независно Косово“, а то у њихово име сада по Србији саопштава Милојко Пантић, који је поручио: „Косово и Метохија нису срце и душа Србије, то је лажна националистичка измишљотина“.

Пантић је, подсетимо, на протесту опозиције у Панчеву на сва уста хвалио Зорана Заева, а Србију и Србе оптужио да су једини кривци за то сто је Косово прогласило независност и изрекао став да су Срби Јасеновац ставили у центар пажње да би заратили са Хрватима…

– Најпре су ти такви српски политичари у Југославији грађанима солили памет да нас експлоатишу Словенци и да треба да бојкотујемо њихову робу. Онда су предмет још јаче мржње постали Хрвати. Скоро пола века у комунизму није нам сметао Јасеновац, напротив, направљено је спомен-обележје да се не заборави таква катаклизма нацизма и фашизма а онда је у центар пажње српском друштву после пола века убачен тај симбол усташког злочина да би постао симбол мржње према свим Хрватима“, поручио је Пантић са говорнице у Панчеву.