Председник Српске Деснице Миша Вацић изјавио је да је његова странка прави представник деснице на политичкој сцени Србије.

Вацић је током гостовања у једној емисији објаснио шта тренутно представља Српска Десница.

“Ја сам нормалан, јер радим у оно што верујем. Не дотиче ме ништа шта мисле страни плаћеници, већ шта мисли мој народ. То су експозитуре стране службе које већ 30 година блате све што је српско. Оставићу народу да на изборима покаже шта мисли о мени”, рекао је Вацић, између осталог, и наставио:

“Извор њихових финансија долази са запада. Поједини њихови медији ме етикетирају као фашисту и ултранационалисту, што је измишљен термин. Зар се неко стиди што је националиста”.

Милорад Мирчић из Српске радикалне странке, који је са Вацићем био гост у овој емисији, објаснио је програм своје странке.

“СРС има своју исту идеологију већ 30’година. Ми се боримо за највећи степен демократије, уједињење српског народа”, додао је Мирчић.

Вацић је истакао да се Српска Десница бори за уједињење српског народа.

“Ми смо за националну слободу, али и социјалну правду. Није левичар ко се бори за права радника. Боримо се и ми за права радника, ветерана, мајки… Али се поставља други дискурс. Десничар је онај који брани идентите, традицију… Левичар је она ко се брани за хомосексуалце, глобалисте…. Суштина је да се ми патриоти залажемо за српски национализим да се уједине Срби у Србији, РС и Црној Гори, да се подигне ниво наше борбене готовости, да се приближимо земљама које су нам пријатељи у свету, а не да идемо ка онима који су нас увек условљавали, уцењивали, бомбардовали, уводили санкције…”, навео је Вацић.

Он је истакао да је уверен да ће СД после избора постати парламентарна странка.

“Српска Десница је млада снага, која је састављена од људи који се до сада нису појављивали на политичкој сцени. Код нас ће мерило бити рад, памет, идеје… Људи гласају за људе. Странка може да има најбољи програм, али не може да спроведе идеје, јер нема добре људе”, рекао је Вацић.

Он је истакао да се залаже за сабирање антиглобалистичих патриотских снага без обзира што се налазе у различитим странкама.

„Људи су суштина и људи праве ту разлику. СД изашла је самостално у Медвеђи и ушли смо у локални парламент. Ја сам сигуран да ћемо ући у Скупштину Србије… Ја идем по Србији и видим шта људи мисле. Ралика између СД и других странака је у нашем раду”, закључио је Вацић.

Оставите Коментар