Док се ми расправљамо ко је већи патриота од патриоте и ко је већи Србин од Србина, Бујановац нам остаде без омладине, а села скоро празна.
Сви ми добро знамо да Бујановац има најбољу, најлепшу, најпаметнију и најталентованију омладину на свету. Где год су отишли на страну показало се да су: најбољи радници, најбољи инжењери, рудари, грађевинари, трговци, спортисти, економисти итд, итд ….
Нигде нас нису обрукали, већ напротив показали најбоље резултате.
Нажалост за многе од њих у Бујановцу нема места.

Српска Десница у Бујановцу

Обишао сам скоро сва села у општини Бујановац и свугде је иста слика. Стара домаћинства, оронуле куће, а колевке празне.
Бујановац нам је леп само кад су верски празници. Врате нам се млади из свих крајева и тад нам град заблиста. Шта следи после …
Kолоне аутомобила и аутобуса напуштају наш град и наша села, одводећи наше младе људе да раде по читавом свету. Лично сам осетио на својој кожи.
На аутобуској станици гледам тужна лица младих, а још тужнија и уплакана лица мајки, како се тешка срца растављају (збогом сине, ако бог да видимо се следеће године).
Млади нам одлазе.

Захарије Митић и Миша Вацић

Тако нам се из године у годину расипају породице и све нас је мање и мање, а ми се још расправљамо ко је већи Србин од Србина.
То је један од највећих разлога што ме је навело да приступим Српској десници.
У програму Српске деснице, јасно се каже да је Српска десница национална организација која искрено ради на очувању патријархалне и здраве породице, где породицу стварају муж и жена.
Српска десница ради на очувању националних интереса и бризи о сваком појединцу, такође и стварању услова за нормалан живот радника, сељака.
Дана 23.10.2019. године, на оснивачкој скупштини Општинског Одбора Српске деснице Бујановац рекао сам:
„Залагаћу се за спровођење програма, а један од приоритета је побољшање инфраструктуре у општини, како би се створили услови за боље пословање малих и средних предузећа, оснивање породичних фирми у свим локалним заједницама. Тиме би се створили услови за самозапошљавање и спречио одлазак младих из наше општине“.
Такође сам рекао:
„Наш циљ је стварање услова да свако од нас може да има своју плату, да живи од свога рада, да слави своју крсну славу у свом стану, да слави своју крсну славу у својој кући, да оре своју њиву, да чува своју дедовину и да остане на свом огњишту, а не у туђем стану, туђој кући и туђој држави. Ми другу државу немамо. Наша држава је Србија“.
Још нисмо ни формирали оснивачку скупштину ОО Српске деснице, а преко Бујановачких су нас окаректарисали као нацисте и хулигане и да ћемо посвађати Србе и Албанце и још много увреда које се односе на нас, што нема везе са истином.
Општински одбор Српске деснице је састављен од младих, честитих и вредних људи, чиста образа и чисте душе, честитих мајки и будућих мајки и добар број интелектуалаца.
Сви су за заједнички суживот свих грађана општине Бујановац јер све нас мучи иста мука.
Српска десница у Бујановцу ће спроводити свој програм самостално у остваривању споменутих циљева.
Сарађиваћемо равноправно као опозициона странка са свим политичким партијама где се наши интереси поклапају, за заједнички живот Срба, Албанца, Рома, Горанаца, Бугара, Македонаца и осталих.
Са свима којима је Бујановац у души. Са онима с којим се не слажемо, разговараћемо како би приближили ставове.
Молим све грађане да нам се придруже у остваривању заједничких циљева и да се уздрже од запаљивих изјава, јер никоме не иде у прилог.

Оставите Коментар