Кијевске снаге планирају да крену у офанзиву на Белгородску и Курску област током зиме, рекао је заробљени војник 53. одвојене механизоване бригаде украјинских снага безбедности, старији поручник, командант вода Владимир Лепихин.

„Чуо сам да диверзантско-извиђачке групе раде на територији Русије, спроводе субверзивне активности, остављају оружје, експлозив како би извршили велику офанзиву. Условно, то је планирано у зиму, када је земља тврда и опрема може да прође, ако прође 50 километара – значи 50, 100 километара – дакле 100 километара. Нисам баш упућен у ову материју, али сам од инструктора чуо да је ово Курски правац и Белгород, “, рекао је ратни заробљеник.

Почетком недеље заробљени војник 53. одвојене механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, старији поручник, командир вода Павел Ткачук, говорио је о плановима украјинске команде да убаци диверзанте на возилима са руским регистрационим ознакама у Курску, Брјанску у Белгородску област. Тамо је требало да организују нападе на инфраструктуру, пишу РИА Новости.

Оставите Коментар