МИНИСТАРСТВО одбране Русије издвојило је неколико фотографија руских Оружаних снага које је проценило као најбоље у 2021. години.

Војни ресор је објавио фотографију на којој су представљене Ваздушно-космичке снаге Русије уз коментар „Заштитници неба“.

Међу најбољим фотографијама је и обалски ракетни систем „Бал“.

Систем „Бал“ може да погоди циљеве крстарећим ракетама на растојању до 120 километара. То је мобилни систем направљен на основи шасије МЗКТ-7930 који укључује самоходни командни пункт управљања и везе, лансерне системе— до четири јединице, носач противбродских ракета и транспортно-лансирне контејнере.

Издвојена је и снажна паљба самоходне хаубице „Мста С“.

Артиљеријски систем „Мста С“ има значајне конструктивне разлике у односу на своје претходнике, које се пре свега огледају у новом систему аутоматизације, затим у повећаној прецизности, али и у примени дигиталних мапа.

Може да врши паљбу различитим гранатама, што драстично повећава борбену моћ руске војске у случају напада потенцијалног непријатеља.

Морски десант нашао се међу најблиставијим тренуцима Оружаних снага забележеним у 2021. години.

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу у новогодишњој честитки назвао Оружане снаге Русије једним од најмодернијих и најефикаснијих на свету. Како је рекао, оне поуздано осигуравају војну безбедност земље и чврсто чувају њене националне интересе.

Оставите Коментар