Главни и одговорни уреденик ТВ Прва и оснивач портала Борба Дражен Живковић у ауторском тексту износи мишљење о политичкој ситуацији у Црној Гори.

Текст преносимо у целости:

„Читајући изјаве представника црногорске власти последњих дана не можете а да се не отмете утиску да смо и даље у 1997. или 1998. години, када је у питању реторика према Србији и државном врху те државе. Актери напада у мало измијењеном саставу, а платформа за нападе иста као и са краја деведесетих.

Таблоид Вијести који је направљен новцем ДПС-а и данас, као и пре нешто више од две деценије, главна је медијска узданица за напад на Србију. Помагачи и логистика у Србији исти они као с краја деведесетих. Нападачи и извођачи радова из Црне Горе у мало измијењеном саставу, ДПС се повукао на другу линију медијског фронта, а на прву линију је оставио трио фантастико Кривокапића (не Ранка), Бечића и Абазовића, који већ данима преко чувеног ДПС таблоида јуришају на Београд. Наравно, писци сценарија сједе у западним Амбасадама као и крајем деведесетих. А Ђилас и Шолак штанцају саопштења и објаве нападача у својим “демократским” медијима.

Већ виђен рецепт и сценарио када је у питању напад на Србију, а реторика копи-пејст оне са краја деведесетих. Јасно да ови напади, као и они с краја деведесетих, имају за циљ рушење власти у Београду и постављање марионета као 2000. године. Ко то не види, слеп је код очију.

Зато је Мило сада у први план пустио трио фантастико да напада Србију и државно руководство и задовољно трља руке што му они одрађују посао.

Да није озбиљно, било би смијешно. Парламент Црне Горе је усвојио Резолуцију о геноциду у Сребреницу којом се црта мета Србији и Републици Српској, и умјесто да након тога заћуте пред том срамном чињеницом, представници власти у Подгорици настављају са нападима на Србију. Гле чуда, чуде се они који су гласали за поменуту Резолуцију што их критикују и нападају медији и представници власти у Београду. Чуде се они који су признали лажну државу Косово што их критикују због мешања у унутрашње ствари Србије. Исчуђавају се они који су протерали српског амбасадора из Подгорице због изјаве о Мојковачкој бици, што Србија не ћути на такве и сличне провокације Подгорице.

Интересантно како премијеру Здравку Кривокапићу нијесу сметали ти исти медији из Србије када су му давалу подршку у кампањи у августу прошле године. Како то да су му тад били добри, а сад кад је он наслиједио спољну политику ДПС-а, одустао од приграма листе коју је предводио на изборима, када га ти медији критикују због тога, онда му више нијесу добри.

Уместо напада на Србију, како је то радио ДПС и Мило крајем деведесетих, овдашња власт би требала да се запита зашто је поново као и претходни режим забола прст у око Србији.

Признање лажне државе Косово је директно мешање у унутрашње ствари Србије. Протеривање српског амбасадора иде на част онима који су ту одлуку донели и онима који је слепо следе. О Резолуцији о Сребреници илузорно је трошити речи јер такав документ није донијела ни једна БиХ, а јесте Црна Гора, па је позадина потпуно јасна.

И зар није лицемјерно да одлуке против Србије доносе и да се директно мешају у унутрашње ствари они који су захваљујући и српским гласовима сели у фотеље. Нису Срби у августу прошле године дали гласове да их њихови представници брукају и издају. Нису Срби дали гласове да их њихови представници онда превеслају и оду на другу страну. Нису Срби дали гласове Кривокапићу да он настави политику Мила Ђукановића. Нијесу Срби гласали да министар спољних послова који је сјео у ту фотељу захваљујући и српским гласовима да подржи одлуку о протјеривању српског амбасадора.

Није проблем у Србији и Вучићу. Проблем је што су неки издали народну вољу од 30. августа па своју издају желе да прикрију тако што дижу хајку на Србију. Проблем је што неки своју издају крију тако што нападају Србију да се њихова издаја не примијети и прође неопажено. Смијешно звуче флоскуле представника нове власти да неће дозволити мијешање страног фактора у Црну Гору (алудирајући на Србију) а дозвољавају да њима управљају представници страних Амбасада.

Зато, господо која ових дана нападате Србију, повуците признање лажне државе Косово и вратите српског амбасадора у Подгорицу. Ако се у Вашу политику не мијешају Амбасаде то ћете лако урадити. А ако не урадите то, онда је јасно по чијем налогу јуришате на Србију и на тај начин ћете признати чије сте марионете. И још јасније да нападима на Србију желите да сакријете антисрпске одлуке које сте донели.

Кад повучете признање лажне државе Косово и вратите српског амбасадора у Подгорицу Владимира Божовића, онда имате право да критикујете Србију, до тад, бићете само наследници антисрпске политике Мила Ђукановића, блиједа копија ДПС-а и оправдана мета и Срба на основу чијих гласова сте ту где јесте.

Повицима да је неко наводно Вучићева марионета нећете сакрити истину да сте Ви марионете страних Амбасада.

И нису Вам непријатељи они који Вам у лице кажу истину, као што Вам нису пријатељи они чије налоге спроводите. Оканите се Србије и оканите се савјетника из Амбасада и онда ће свима нама бити боље!“

Оставите Коментар