Зашто се поједини владајући политичари у Србији, па још министри у влади те исте Србије, терцирани од опозиционе медијске англо-америчке сцене, непрестано баве ликом и делом директора Србијагаса, Душана Бајатовића, правећи у јавности његову „крими слику моћника“, као да је Србијагас малтене, у најмању руку његова дедовина, а не државна фирма са државним капиталом?

Зар су до те мере утопистички настројени Лудисти, па не виде даље од кладе, и шуму од само једног дрвета – обмањујући српску јавност, да држава тетоше онога, ко у овој земљи ради за свој џеп, а не за интересе државе, владе и народа? Непрестана је повика на некакав слободно речено „лоповлук“ у Србијагасу, на који перманентно асоцира министарка енергетике, а до сада су само њени најближи сарадници хапшени, били под истрагом и којима се суди у Специјалном суду за организовани криминал?! Како је могуће да она пркоси држави Србији, њеним правосудним органима, па тог истог човека, који је већ почео да „бежи“ од судског поступка – свечано промовише у свог заменика, иако такво радно место не постоји у систематизацији министарства?! Кога је то брига? Битно је да „разиграна министарка“ оправда очекивања… Чија? Државе Србије сигурно не!?

Јер, није проблем Бајатовић, Србијагас, него руски гас, који попут торнада засипа целу Европу, док онај амерички једва цурка и има га отприлике – тек за упаљаче?! Али не баш за све љубитеље цигарета… Свесна да лично не може да смени Бајатовића и бар се на тај начин освети Србијагасу, госпођа од „Луја Витона“ прелази на „План Б“, а то је покушај да одобровољи лично председника Вучића – да смени Бајатовића и то кроз сасвим неодрживу тезу лукаво подилазећи његовој политичкој моћи: да само он може да смени Бајатовића, при томе још једном (по ко зна који пут у последњих неколико година) намерно потцењује и понижава улогу председнице владе, Ане Брнабић!? Иако одлично зна, да само влада Србије именује и смењује директоре јавних предузећа!?

У својој помами и вероватно страху од неиспуњених (коме?) обећања, по ко зна који пут је обманула јавност обећањима да ће лично поднети захтев за смену Бајатовића? Уместо тога, инкогнито (на десетак минута) „неко“ је успео само да на каратко објави на портаалу Б92 како је наводно Бајатовић поднео оставку, што је била ноторна глупост и прљава, провидна намештаљка…

И кад је све то пало у воду, кад влада Србије није ни узимала у разматрање статус Душана Бајатовића, кренула је спин опозициона медијска машинерија притиска на председника Вучића. Ево како то изгледа у једним опозиционим дневним новинама:

„Само Вучић може да смени Бајатовића! Једина особа у власти која може да иницира смену Бајатовића је председник Србије Александар Вучић. Он то питање није покренуо. Бајатовићев положај, бар у овом тренутку загарантован је из два разлога. Први је тај што је позиција првог човека Јавног предузећа „Србијагас“ коалиционим споразумом резервисана за кадар СПС. Други је што Бајатовић има безрезервну подршку и наклоност Москве која га види као заступника руских интереса у енергетском сектору Србије. Са друге стране, министарку Михајловић види као заступницу конкурентских, америчких интереса. Због коалиционог споразума и зарад очувања добрих односа са Русијом Вучић неће рушити Бајатовића, али Зорана Михајловић има могућност да критикује директора „Србијагаса“, јер то доноси политичку корист и диже рејтинг Српске напредне странке у односу на СПС чији је Бајатовић члан”.

Мало шта је од овога тачно. Или скоро ништа. Нико Бајатовића не штити и нема тог Руса који би га заштитио пред државом Србијом и председником Вучићем ако ради против њених стратешких интереса и против закона! Нити је икаквим коалиционим споразумом место директора Србијагаса резервисано за СПС! И није тачно да је то неки прећутни миг са врха да Зорана “кидише” на Бајатовића…

Изггледа да је само тачно то, ко је нескривени заступник америчких стратешких интереса у Србији?! Овај “амерички ријалити политички парти” се по свему судећи наставља…

П. Ј.

Оставите Коментар