Дом лордова британског парлеманта донео је документ о стању на Балкану и његовој будућности, где је Српски народни покрет 1389 означен као предводник српскога национализма у Србији. Документ се бави и изазовима на Балкану, у први план ставља Србију као централну земљу Балкана. У документу се каже и да је српски национализам опаснији по регион од исламског тероризма.

Зашто је за британски парламент Српски народни покрет 1389 опаснији од исламског тероризма? Исламски тероризам има своје две базе у на Балкану, а то су Косово и Босна и Херцеговина. Многи терористи који су на Западу правили терористичке акте и убијали грађане западних држава добили су пасоше Босне и Херцеговине. Неки од њих се повезују и са нападима на Куле близнакиње у Америци. Косово је постало терористичка база одакле се регрутују терористи за ратове на Блиском истоку, где су жртве често и западни новинари и грађани. И поред свега тога српски национализам и Српски народни покрет 1389 су већа претња по стабилност Балкана него исламски тероризам. Британци су онивчаи вехабијског покрета на Блиском истоку још у 19. веку. Они су заснивачи данашњег модерног светског тероризма, зато је за њих нормално да им српски национализам представља проблем и као претња исламском тероризму.

По логици ствари Српски народни покрет 1389 представља претњу британским интересима на Балкану борећи се против исламског тероризма, чији је оснивач Британија. Британском парламенту смета и што је СНП 1389 против Европске уније и НАТО, а њихови помагачи су увек били исламски терористи како на Косову тако и у БиХ. Српски народни покрет 1389 остаће и даље највећа претња исламског тероризму и претња антисрпском деловању британских фактора на српском етничком простору. Зато им сметамо.

Српски народни покрет 1389