Саша Мирковић, један од најуспешнијих српских менаџера и продуцената, тврди да је трпео притиске од стране министра одбране Небојше Стефановића и некадашње државне секретарке МУП Србије Дијане Хркаловић.

Све је према Мирковићевим речима почело јануара 2012. године, кад је на његову кућу у Београду бачена бомба, али како наводи претње се нису зауставиле ни на томе, те је и његов син трпео разне непријатности у средњој школи.

Мирковић, тадашњи народни посланик, одлучио је да закаже састанак са Стефановићем, који је у то време био министар полиције, како би пријавио претње и добио одговор због чега је бачена бомба на његову кућу. То је био први пут да се сусрео са Дијаном Хркаловић.

  • Син је завршио средњу школу, прошао је кроз тежак период. Доживљавао је непријатности у школи. То је био напад политичке мафије на чијем челу је била Хркаловићка и Небојша Стефановић. Сазнао сам то тако што сам отишао да пријавим претње и да видим зашто ми је бачена бомба на кућу. Најавио сам се Небојши као народни посланик, отишао сам ујутру, сачекала ме је Дијана Хркаловић на улазу и одвела код ње у канцеларију. Био сам тад са једним својим пријатељем. Онда је дошао Стефановић у кабинет и почео да прича о својој црној свесци где је било записано ко му је шта урадио лоше а ко добро. Мени је рекао да сам више на лошој страни, мислим да су они од тог тренутка кренули да спремају удар на Вучића и мислим да се то после и показало као тачно. Тај састанак је био кратак и врло безобразан, са горње дистанце, Хркаловићеву тада нисам ни познавао јер ништа није значила у СНС-у, она је Стефановића називала „љубави“. Имам и сведоке, не причам лажи – присетио је Мирковић у емисији Сценирање на Курир телевизији.

Мислио је тада да нема чега да се боји, док није доживео непријатност да свега неколико сати од састанка у зграду Скупштине града улети СБПОК.

  • Тад нисам ништа помислио, него сам после доживео да је у зграду скупштине ушао сбпок без налога, одмах пар сати након што сам ја изашао из МУПа. Ја сам након тога зато што нисам желео да други људи доживљавају непријатности, а и видео сам да тренутно није ситуација да се решава било какав конфликт поднео оставку. Сметао сам Небојши и Дијани. Видео сам то, а зашто сам им сметао ја не знам, можда зато што сам увек имао коректан однос са Вучићем и имали смо однос пун поштовања. Кад сам разговарао са људима после о Дијани, сазнао сам све најгоре и јесте постојао тај њен однос са криминалцима и убицама. Вулин се бори колико може, али МУП није још увек очишћен – испричао је Мирковић.

Да притисци нису престали, Саша каже, говори и то да је скоро имао посету од „лажног генерала“ коме није желео да открије идентитет. „Лажни генерал“ покушао је користећи службени положај да уцени Мирковића.

  • Имао сам скоро посету једног лажног полицијског генерала, они воле да мешају естраду и политику, естраду и полицију, полицију и криминал, полицију и политику. Ако сте криминалац, не можете да будете полицајац. Многи од тих полицајаца воле да раде све остало са стране и да се баве туђим пословима. Назваћу тог лажног генерала XY, он је у вези са једном познатом естрадном певачицом. Ја се са њим нисам закачио, али десило се то да човек воли да се меша у продуцентски посао. Мисли да своју значку може да користи и у приватне сврхе. Службена значка је за службене радње. Једног дана ћу рећи ко је то. Свашта је тражио, то не значи да то може и да добије. Мене се плаше само нерадници – рекао је продуцент.

Мирковић је нагласио да тренутно није моменат да открије идентитет „лажног генерала“, али је најавио да када буде право време, да ће то урадити на Курир телевизији.

М. Лекић

Оставите Коментар