Председник Српске лиге Александар Ђурђев најоштрије је осудио оптужбе Центра за истраживање и развој друштва (IDEAS) на рачун борбе државе Србије са илегалним мигрантима, али и у спречавању разноразног шверца и кријумчарења преко границе.

  • Поједини медији, разни опозициони политичари и „независни“ истраживачи годинама неосновано оптужују државу да насељава мигранте и не чини ништа да заштити грађане у том погледу, посебно у време епидемије корона вируса. Сада очигледно не ваља ни што је држава планира да постави жичану ограду према Северној Македонији. Тиме сви они показују да је једини циљ сензационализам и напад власти, а не објективно извештавање јавности – рекао је Ђурђев.

Он наглашава да је реч о активности која је у потпуности усклађена са Европском унијом.

  • Свима нам је познато да комуникација државе Србије и локалне власти у Прешеву није увек на задовољавајућем нивоу. Сада имате изјаву председника општине Прешево на чијој територији се поставља жичана ограда, којом је потврдио да је реч о легалној и договореној процедури са званичним Бриселом. Дакле, и Албанцима и Србима који живе доле је јасно да им је потребна заштита од нове најезде миграната, али је то проблем за оне који живе удобно и безбедно у Београду – нагласио је Ђурђев.

Председник Српске лиге је подсетио да је балканска мигрантска рута била једна од најактивнијих у последњих неколико година и да постоје најаве да ће поново постати „жила куцавица“ мигрантског протока.

  • Цео свет је у стању појачане безбедносне контроле због ширења корона вируса. Србија је увек примала људе који су у невољи, али сада мора да води рачуна о сигурности и здрављу њених грађана. Грађани су још одавно послали поруку државним органима да желе заштиту од уласка непознатих особа у нашу земљу, тако да Република Србија ради само оно што они од ње очекују – истиче Ђурђев.
  • Србија је одувек била и данас је хумана земља која уважала свачија људска права, зато нико не сме да злоупотребљава чињеницу да се наша земља мора заштити од насилних упада миграната и њихових улазака мимо законске процедуре, тако што ће нашу земљу представљати као насилну и нетолерантну као да су заборавили да смо до сада, од свих земаља у окружењу и ЕУ показали највећи степен хуманости – закључује Ђурђев.

1 KОМЕНТАР

  1. Srbija da ZAHTEVA od Aleksabndra Vucica ZATVARANJE SVIH SPIJUNSKIH AGENCIJA-NVO koje su registrovane u Srbiji a koje rade za Nato i zapad kao i PROTERATI I ZATVORITI NATO kancelariju u nekadasnjem Geneeralstabu SFRJ JNA. OVO JE NEVIDJENO PONIZENJE KOJE ZAPAD RADI SRBIJI dok su svi JNA GENERALI ISPORUCENI HASKOM KAZAMATU.
    Za svu ovu IZDAJU izdajnike bih sve na TERAZIJAMA….

Leave a Reply