Председник Српске лиге Александар Ђурђев најоштрије је осудио оптужбе Центра за истраживање и развој друштва (IDEAS) на рачун борбе државе Србије са илегалним мигрантима, али и у спречавању разноразног шверца и кријумчарења преко границе.

  • Поједини медији, разни опозициони политичари и „независни“ истраживачи годинама неосновано оптужују државу да насељава мигранте и не чини ништа да заштити грађане у том погледу, посебно у време епидемије корона вируса. Сада очигледно не ваља ни што је држава планира да постави жичану ограду према Северној Македонији. Тиме сви они показују да је једини циљ сензационализам и напад власти, а не објективно извештавање јавности – рекао је Ђурђев.

Он наглашава да је реч о активности која је у потпуности усклађена са Европском унијом.

  • Свима нам је познато да комуникација државе Србије и локалне власти у Прешеву није увек на задовољавајућем нивоу. Сада имате изјаву председника општине Прешево на чијој територији се поставља жичана ограда, којом је потврдио да је реч о легалној и договореној процедури са званичним Бриселом. Дакле, и Албанцима и Србима који живе доле је јасно да им је потребна заштита од нове најезде миграната, али је то проблем за оне који живе удобно и безбедно у Београду – нагласио је Ђурђев.

Председник Српске лиге је подсетио да је балканска мигрантска рута била једна од најактивнијих у последњих неколико година и да постоје најаве да ће поново постати „жила куцавица“ мигрантског протока.

  • Цео свет је у стању појачане безбедносне контроле због ширења корона вируса. Србија је увек примала људе који су у невољи, али сада мора да води рачуна о сигурности и здрављу њених грађана. Грађани су још одавно послали поруку државним органима да желе заштиту од уласка непознатих особа у нашу земљу, тако да Република Србија ради само оно што они од ње очекују – истиче Ђурђев.
  • Србија је одувек била и данас је хумана земља која уважала свачија људска права, зато нико не сме да злоупотребљава чињеницу да се наша земља мора заштити од насилних упада миграната и њихових улазака мимо законске процедуре, тако што ће нашу земљу представљати као насилну и нетолерантну као да су заборавили да смо до сада, од свих земаља у окружењу и ЕУ показали највећи степен хуманости – закључује Ђурђев.
--

1 KОМЕНТАР

  1. Srbija da ZAHTEVA od Aleksabndra Vucica ZATVARANJE SVIH SPIJUNSKIH AGENCIJA-NVO koje su registrovane u Srbiji a koje rade za Nato i zapad kao i PROTERATI I ZATVORITI NATO kancelariju u nekadasnjem Geneeralstabu SFRJ JNA. OVO JE NEVIDJENO PONIZENJE KOJE ZAPAD RADI SRBIJI dok su svi JNA GENERALI ISPORUCENI HASKOM KAZAMATU.
    Za svu ovu IZDAJU izdajnike bih sve na TERAZIJAMA….

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here