Родитељи новинарке недељника “Време” Јоване Глигоријевић, Јован и Горица, највулгарније су извређали Српску православну цркву и свеца владику Николаја Велимировића.

Фото: Printscreen facebook

Изрека “ивер не пада далеко од кладе” испоставила се као сасвим тачна у случају породице Глигоријевић. Новинарка Јована Глигоријевић је од својих родитеља очигледно наследила анимозитет према Србији, свом народу, његовој традицији и вери. Она је често на свом Фејсбук профилу писала о независној Шумадији и погрдно је писала о Републици Српској и Милораду Додику, а чести су и њени текстови против Српске православне цркве.

Фото: Printscreen facebook

Овакво понашање је одраз кућног васпитања, с обзиром на то да је њен отац Јован на свом Фејсбук профилу написао да Храм Светог Саве није за поштен свет, и да је то место на којем се окупљају убице и сецикесе.

Фото: Printscreen facebook

Јованин отац није једини члан њене породице који гаји очигледну нетрпељивост према православној вери. Мајка ове новинарке, Горица Глигоријевић написала је за владику Николаја Велимировића да је смрдео и да се никад није купао.

Advertisements