Политиколог Јевгениј Сатановски дао је своје виђење деловања украјинске морнарице, указујући на недостатке политике председника Владимира Зеленског.

Објављивање видео маневара Морнарице војске Украјине у Азовском мору изазвало је много подсмеха интернет корисника, што није прошло незапажено од стране руског политичког аналитичара Јевгенија Сатановског.

Стога се он зазео за Морнарицу војске Украјине, истичући да они нису криви за то што су морали да извршавају команде својих надређених и одржавају такве демонстративне догађаје.

У исто време, Сатановски је указао на недостатак резултата новог председника Украјине Владимира Зеленског по питању решавања сукоба са Донбасом, што у коначници доводи до одбијања Русије да Украјину, због деловања њеног руководства, сматра адекватним геополитичким играчем за преговоре.

„Са Кијевом у овом формату нема о чему да се преговара, све док не почну да спроводе бар нешто. Међутим, Зеленски не може и не жели ништа да спроводи“, стручњак је истакао недостатак стварних резултата у активностима украјинског председника, који је изабран на основу обећања да ће успоставити ред и мир у земљи, али у ствари наставља политичку линију бившег председника.

Скренувши пажњу на ову околност, Сатановски је објаснио зашто су Лавров и Путин “ставили тачку” на питање Донбаса рекавши да “више не желе да играју његове идиотске игрице”, намењене саморекламирању, а не стварној корекцији ситуације у најбољем интересу.

Као резултат тога, украјинска политичка елита приморана је да уложи све напоре како би створила барем привид контроле ситуације у земљи и ауторитета на међународном плану, који је одавно потонуо у заборав.

Оставите Коментар