Постоје одређени моменти, када, као по команди, сав новосадски олош, неопевани криминалци, корумпирани бивши властодршци и њихови бахати следбеници испливају из јама и канала, као један. Протуре свој, у граду генерално неомиљени нос и изнесу став, а онда се врате тамо где им је једино сигурно – једна од таквих ситуација јесте чињеница да је Андреј Вучић био поред градоначелника Милоша Вучевића, приликом прославе отварања канализације у Будисави. И, тада су, ти и такви, не обазирући се на свој имиџ, репутацију и дела, или прецизније речено недела, изнели одређени низ критика, а које ваља подробно анализирати. Истина, и даље се држим тога да би те квалификације пре биле права тема за психолога или ону професију изнад, која се бави озбиљнијом патологијом, али у одсуству њихових реакција, неко се мора јавити.

Занемаримо чињеницу неоправдане и сувишне сатанизације брата председника републике, где је по правилу погрешно бити у друштву са њим, јер ваљда има рогове, реп и сумпорни траг (и то се мора усвојити као општа истина), али су они Вучевићу нашли још један смртни грех: пекао се, замислите, во! На страну што ова група шарлатана криминалне прошлости и недовољне остварености, без иједног доказа или оправданог разлога Андреја тумачи као криминалца (што чињенично није), али то је у другом плану: еееееј, бре, замислите срамоте, во?

И разумем, заиста, сељачки је то, ниско и недовољно јевропски, за њих демократске, космополитске и изнадбалканске. Али, морају и они разумети нас, или макар пробати: не можемо, на крају крајева, сви као њихов проевропски идол Пајтић јести морске плодове са тела младих дечака на Фрушкој Гори; или, ето, не можемо сви као лидери опозиције, под окриљем мрака, кришом грицкати кетеринг у америчкој амбасади док се кују неки антидржавни планови. Знам да им звучи нереално, али, ето, постоје домаћини као Вучевић и као Андреј, који знају направити, очувати и одржавати и плодове рада поделити са народом.

Иначе, ваља и то нагласити, имали су и они шансу да почастити тај народ, шта знам, са тим плодовима мора или кетерингом, онако, по јевропски: само је проблем што у 20 година, колико су на власти, нису успели да заврше канализацију. Исту ону коју су најављивали десет пута и наплаћивали је четири пута. Јебига, нису. Онда пустите оне које јесу.

Кажу, коначно да је Балкан регион апсурда. Вала, мора се приметити и јесте: то је, показују напади на Андреја, Вучевића и капиталне инвестиције, једино место на свету где воловима смета во. Само што су волови овде у мањини и тек ће бити. То што се не мире са тим, њихова је ствар.

Томо Ловрековић

НАЦИОНАЛИСТ.РС