У Србији је од данас забрањено окупљање више од две особе, а од сутра важи нови режим трајања полицијског часа викендом. Раније уведени полицијски час радним данима и даље траје од 17 часова до пет сати ујутро, уз забрану кретања на јавним местима за старије од 65 година који живе у градовима.

Ранијом одлуком Владе затворени су кафићи и ресторани, а та забрана односи се и на играонице, кладионице, коцкарнице, фризерске и козметичке салоне, као и ауто-перионице.

И тако је свуда, осим изгледа у Новом Пазару, где кафић Газија, који је, како се наводи, у власништву Моамера Зукорлића, ради пуном паром.

Као што се може видети на фотографијама које су објављење на Фејсбук страници „Ексклузивно Нови Пазар“, локал на Тргу Гази Иса бега у Новом Пазару ради као да је нормална ситуација, препуни су и објекат и тераса!

Све је ово још тужније, када се зна да је Зукорлић, бивши муфтија Исламске заједнице у Србији, а садашњи председник Странке правде и помирења и председник Одбора за образовање Народне скупштине Србије.

Срамно, заиста.

Зукорлић, међутим, тврди да није власник кафића и додаје да су људи понели кафу и испијали је на столицама.

  • Категорички демантујем неистине у тексту “За Зукорлића не важи закон нити полицијски час“, у коме се тврди да је ресторан „Газија“ у власништву Муамера Зукорлића, те да „усред Новог Пазара ради као да нема короне“. Ресторан Газија је власништво Есада Нуровића што се може утврдити у регистарској документацији, коме је током дана од стране градске власти упућена инспекција, јер су поједини грађани примећени на тераси тог ресторана. Овај ресторан од увођена ванредног стања поштује све прописане мере и ни данас, као ни претходних дана, није вршио било какве угоститељске услуге. Са објављене фотографије се јасно види да су грађани испред себе имали пиће у картонским чашама, што указује на то да су били услужени на суседним киосцима или кафићима са шалтерском услугом, чиме су направили проблем власнику овог ресторана – наводи се у допису који је Зукорлић послао нашој редакцији.

Подсетимо, у Новом Пазару је регистровано 11 оболелих од коронавируса, тако да је свако окупљање крајње ризично. Иначе, поменути кафић налази се у згради Исламске заједнице, чији је власник Муамер Зукорлић.

Оставите Коментар