„Kентлеров пројекат“ у Западном Берлину рутински је смештао бескућнике са педофилима мушкарцима, под претпоставком да би били идеални хранитељи. Студија је показала да се пракса одвијала деценијама.
Почев од 1970-их професор психологије Хелмут Kентлер извео је свој “експеримент”. Деца бескућника из западног Берлина намерно су смештена с мушкарцима педофилима. Kентлер је тврдио да ће ови мушкарци бити посебно љубазни удомитељи.

Студија коју је спровео Универзитет у Хилдесхеиму открила је да власти у Берлину одобравају ову праксу скоро 30 година. Педофили удомитељи чак су примали и редовну помоћ за тобожњу негу.

Хелмут Kентлер (1928-2008) био је на водећем месту у берлинском центру за образовно истраживање. Уверен је да је сексуални контакт одраслих и деце безопасан.

Берлинске службе за заштиту деце и владајући Сенат затворили су очи или чак одобрили скандал.

Пре неколико година две жртве су се огласиле и испричале своју причу, од тада су истраживачи са Универзитета Хилдесхеим трагали по досијеима и обављали интервјуе.

Открили су “мрежу преко образовних институција”, државну службу за заштиту младих и берлински Сенат, у којој је педофилија “прихваћена, подржана и одбрањена”.

Kентлер је био у редовним контактима са децом и њиховим хранитељским очевима. Никада није био процесуиран: до тренутка када су се жртве појавиле, случај је застарео. Ово је такође спречило жртве да добију било какву одштету.

Истраживачи су открили да су неколико хранитеља били високо постављени академици. Они говоре о мрежи која је обухватала високе чланове Института Макс Планцк, Берлинског слободног универзитета и злогласне школе Оденвалд у Хессеу, Западна Немачка, која је пре неколико година била у средишту великог скандала са педофилијом. Од тада је затворена.

Берлинска сенаторка за младе и децу Сандра Сцхеерес назвала је налазе „шокантним и застрашујућим“.

Први извештај о “Kентлеровом експерименту” објавио је 2016. Универзитет у Готтингену. Затим су истраживачи изјавили да изгледа да Берлинском сенату недостаје интересовање за сазнање истине.

Сада су се берлинске власти обавезале да ће расветлити то питање.

Немачки истражитељи открили мрежу од 30.000 педофила

Kренуло је од једног осумњиченог на западу Немачке, а дошло се до десетина хиљада људи који снимају и деле дечију порнографију, на интернету охрабрују и саветују једни друге. Сада треба утврдити њихов идентитет.

Kлупко се одмотава након случаја сексуалног злостављања деце у Бергиш Гладбаху, који је пре неколико месеци шокирао Немачку.

Истражитељи су наишли на трагове више од 30.000 осумњичених за поседовање и растурање дечије порнографије, али и за директно сексуално злостављање деце, саопштио је у понедељак Петер Бизенбах, покрајински министар правде у Северној-Рајни Вестфалији.

Ови људи у форумима и преко чет-програма отворено комуницирају о злостављању деце, подстичу једни друге и деле савете, рекао је министар. „Наишли смо на мочвару“, рекао је Бизенбах.

Циљ је, како је најављено, да се открију идентитети починилаца због чега ће Министарство од јула формирати посебну истражитељску групу која ће откривати педофиле, али и сајбер-терористе и хакере на интернету.

Надлежни тужилац је рекао да ће се истражитељи најпре хитно бавити случајевима где има индиција да је сексуално злостављање и даље у току, а онда и свима који поседују и деле дечију порнографију.

Страшни злочини

Прошле јесени је полиција у Бергиш Гладбаху на западу земље ухапсила једног 43-годишњака који је осумњичен да је злостављао своју ћерку још откад је била беба. Снимао је силовања и делио снимке у затвореној групи осумњичених.

Полиција у Kелну је у вези са тим случајем открила педофилску мрежу која сеже до Аустрије и Швајцарске. До сада је утврђен идентитет 70 особа.

У мају је осуђен први међу њима – један 27-годишњи војник. Он је осуђен на десет година затвора, али је најпре на неодређено време затворен у психијатријској установи.

Недавно су Немачку потресли и други случајеви сексуалног злостављања деце, попут снимања силовања у једној викендици у Минстеру. Или случај у Лидгеу, такође на западу земље, где су двојица мушкараца у једном кампу годинама злостављали укупно 32 детета.

Оставите Коментар