Невероватан видео руског војника за специјалне операције како сам брани своју позицију. Јер су сви остали побегли. Сами донесите своје закључке о моралу и дисциплини руског војника.

Према једном чланку на руском језику, тај видео приказује позицију сиријске војске коју је напао ИСИС-ов бомбаш самоубица. Снимак је настао 2016. године у Сирији.

Међу Сиријцима се налази један руски војник за специјалне операције (други извори кажу да је био из морнаричке пешадије – вероватно је то било прво а онда је прешао у снаге за специјалне операције), који држи своју позицију чак и док сви други беже.

Његово име је Андреј Тимошенков. Према речима неколико извора (укључујући и руску Wикипедиа-у), разлог зашто је Тимошенков одлучио да остане на терену је био хуманитарни конвој (други извори кажу да је то била дистрибуциона тачка хуманитарне помоћи) који се налазио одмах иза сиријског контролног пункта.

Тешко је рећи да ли је ово објашњење тачно или не, али оно што је неоспорно је да је он остао на терену док су сви остали побегли. Стајао је сам и жртвовао свој живот уместо да се повуче. Његова храброст је приморала бомбаша самоубицу да прерано детонира своје возило како би нанео било какву штету хуманитарном конвоју.

Ово подсећа на још један инцидент током рата против Грузије 08.08.08., када је један једини руски војник ваздухопловних снага приморао читав конвој Грузијаца да стану.

Сами донесите своје закључке о моралу и дисциплини руског војника

ИЗВОР