Српска десница се згрожава пред јавности поводом изложбе карикатура „Гледај, мисли и говори слободно“ која је недвосмислено директно уплитање факултета у унутрашњу политику сврставајући се отворено против државе.

Не улазећи у тематику изложбе желимо да укажемо на повреду независности универзитета обзиром да је поменута изложба организована на Филозофском факултету у Београду.

„Србија је демократски уређена држава у којој свако има право на своје мишљење, али желим да истакнем да ова изложба директно крши самосталност универзитета, независност тиме што се ауторима дозволило да организују изложбу на факултету чиме се студентима намеће њихов политички став. Поновићу став Српске деснице да страначкој, политичкој активности није место ни на једном факултету. Промоција страначких ставова – било да су прорежимски или антирежимски, увек ће бити недопустива у образовним установама.“, рекао је Миша Вацић председник Српске деснице, наглашавајући да ово није први покушај манипулације са студентима и да се на другим факултетима дешавају сличне злоупотребе и да се томе мора стати на пут, инсистирајући на независности универзитета.

Образовање без политике!