Посланица Српске странке Заветници Драгана Миљанић изјавила је данас да је потребно избећи било какву политизацију трагичних догађаја, јер како је истакла, није време за прикупљање јефтиних политичких поена.

Миљанић сматра да је у овим тренуцима потребно инсистирати на проналажењу начина како да се поврати сигурност деци и њиховим родитељима и да се обнови поверење грађана у друштвене институције.

Миљанић је на конференцији позвала на потписивање заједничке Декларације свих парламентарних странака којом ће се сви учесници у парламентарном животу обавезати на доследно поштовање Kодекса понашања народних посланика, као и на већи степен пристојности у међусобном дискурсу.

Заветници сматрају да је Србији потребна хитна промена просветне агенде и повратак провереним традиционалним вредностима у систему образовања.

Поводом оставке министра просвете Бранка Ружића, Миљанић је изјавила да грађане интересује да ли ће она довести до суштинских промена у систему образовања или је, како је рекла, по среди само кадровски потез.

Заветници сматрају да је неопходно што пре сазвати седницу Народне скупштине којој би требало да присуствују сви чланови Владе, али и стручњаци из свих релевантних области, као и представници традиционалних верских заједница, на којој би се сагледала ситуација у земљи..

Оставите Коментар