Српски сабор Заветници упозорава јавност да оправдано незадовољство народа злоупотребљавају западне агентуре са циљем да актуелна протестна окупљања усмере ка изазивању грађанских сукоба и дубоке поделе у друштву. Заветници су током пет година рада организовали више десетина масовних демонстрација пре свега након потписивања Бриселског споразума, усвајања Закона о сарадњи са НАТО пактом и низа других погрешних одлука државног руководства.

Протествовали смо против власти, али никада против државе! Због тога данас имамо морално право да вас упозоримо на све оно што нас очекује. Грађанима Србије који су резигнирани владајућом политиком као алтернатива потура се лажна опозиција коју предводе атлантисти на челу са бившим досовским партијама и политичким лидерима, НВО истакнуте по антиуставном деловању и појединци из јавног живота познати по изразито антисрпској реторици. Подсећамо да су на исти начин и по истом принципу започете демонстрације током деведестих година против Слободана Милошевића које су кулминирале државним ударом 5.октобра 2000.године, након чега је земља окупирана, а државни и национални ресурси распродати у бесцење. Народ који је желео промене искоришћен је као инструмент за постизање западних интереса. И сада као и тада иза свега стоје атлантистичке структуре, којима је циљ дестабилизација Србије. Приметно је да су медијски покровитељи протеста гласила прозападне оријентације, попут Радија Слободна Европа и телевизије Н1, која је огранак ЦНН за Балкан, у власништву бившег директора ЦИА, Дејвида Петреуса. Такође, у логистичкој припреми учествују вође некадашњег Отпора, ударне песнице петооктобарског преврата познате по спровођењу обојених револуција широм света, међу којима је последња покушана пре неколико дана у Москви. На могући украјински сценарио у Србији данас је упозорио Сергеј Железњак, задужен за Балкан у администрацији Владимира Путина. Након свих скорашњих искустава земаља широм света са обојеним револуцијама и превратима у којима су те државе по правилу тонуле у још дубљи хаос и безнађе, сматрамо потпуно ирационалним и злонамерним покушаје да се Србији приреди исти сценарио. Изјаве Терезе Меј, Дејвида Мекалистера, Жан Клода Јункера и других гласноговорника западне администрације који данима уназад говоре да је неопходно интервенисати и потиснути „руски утицај на Балкану“, указују на позадину последњих дешавања, како у Србији, тако и у Македонији.

Западу је неопходан Балкан који кључа у сукобима и нестабилности, а у крајњем исходу не презају ни од изазивања грађанског рата. Србе су много пута у новијој историји окретали једне против других. Не дозволимо да икада више палимо своје институције, градове и улице. Не дозволимо да поново крене Србин на Србина! Упозоравамо све оне који покушавају да дестаблизују Србију да ово није 2000. година и да данас има много више државотворно опредељених грађана спремних да ни по коју цену не дозволе репризу петооктобарског преврата. Заветници су спремни да буду на бранику Отаџбине и стану у одбрану политичке независности, виталних државних и националних интереса и уставног поретка.