Postovanje,

Gospodine Paune saljem ovaj mail nakon veoma uznemirujucih slika koje su krenule da kruze po drustvenim mrezama vezano sa Zavojskog jezera.Ne znam da li ste upuceni za ovu situaciju od kolicine vremena koje ulazete za ovaj grad da bi istina izasla na videlo i kako bi dokazali mnogima da nisu upravu i zelim da vam se zahvalim za sve to sto radite.

Upuceni smo od ovog leta da je HE Pirot Jun/Jul/Avgust ispustala veliku kolicinu vode i samim tim praznila Zavojsko jezero.Na drustvenoj mrezi Instagram izasle su fotografije i takodje jedan snimak sa katastrofanim stanjem jezera, da se onoliko jezero pretvorilo u malu “recicu“, gde je veliki broj riba najverovatnije uginulo i ostavilo ribolovce bez ikakve sanse za pecanje.

Do kad ce se tolerisati ovako ponasanje nadleznih koji izdaju naloge za ovakav zlocin, gde se unistava jedno od prelepih mesta po kome je Pirot poznat samo zarad struje kako bi se ta ista iskoristila negde u Beogradu/Nisu. Da li je toliko vredno da se ispusti celo jezero samo zarad struje, velika sramota..
Pa bih vas zamolio da objavite ovo na vasem portalu kako bi jos ljudi saznalo za ovu situaciju i takodje ukoliko ste u mogucnosti da obavestite naseg gradonacelnika kojeg ce ova vest 100% zanimati

Znamo iz proslosti kako su ga zanimale odredjenje stvari i problemi koji su se desavali u Pirotu, pa se vec unapred moze pretpostaviti i koliko ce biti zainteresovan i za ovaj ekoloski zlocin od strane EPS-a i HE Pirot.

Mozemo samo zamisliti sta bi se desilo da se onaj plan od pre par godina za izgradnju mini HE realizovao da bi ostali u prevod bez vode.

Srdacan pozdrav.

Драги друже!

У време када сте Ви слали овај мејл (каква телепатија) управо сам точио гориво и припремао се да кренем до Паклештице. Договорио сам са Драганом Андоновићем, познатим Андом, да се спустимо до Падиња његовом Ладом и да тамо урадим репортажу.

Kако управо монтирамо јучерашње материјале, (имам преко 100 што видеа, што фотографија) то ћу на Портал испод Вашег писма поставити неколико фотографија. Све остало за неколико сати!

Док пишем ово је негде пре пола десет.

Хвала Вам! Настављамо даље.

ИЗВОР

Оставите Коментар