Састанак руског председника Владимира Путина и севернокорејског лидера Kим Џонг Уна у Владивостоку трајао је скоро два сата, што је више него двоструко више од протоколом предвиђених 50 минута.

Разговор је одржан у четири ока иза затворених врата у једној од просторија на Савезном универзитету у том граду на руском Далеком истоку, преноси Тас с.

Руски предсеник Владимир Путин је након преговора са лидером Северне Kореје Kим Џонг Уном, који су у Владивостоку трајали нешто мање од два сата, изјавио да су преговори били темељни, те да су имали прилику да разговарају о перспективама билатералних односа.

– Само што се завршио сусрет у формату тет-а-тет. Имали смо приликом да разговарамо о историји наших односа, да разговарамо о проблемама данашњице, али и о развоју билатералних веза – рекао је Путин.

Путин је такође рекао и да су двојица лидера разговарали о ситуацији на Kорејскокм полуострву, да су разменили мишљења о томе шта би тербало урадити како би се прилике у том региону побољшале.

Kратко се медијима обратио и Kим Џонг Ун рекавши да је сусрет са Путином био конструктиван, те изразио наду да ће овакви корисни сусрети бити настављени и у будућности.

Он је изразио задовољство што је допутовао у Русију, али и нагласио да је у Владивосток стигао са циљем да разговара о томе како пронаћи решење за проблем Kорејског полуострва.

Kим је рекао да је његов дијалог с руским председником Владимиром Путином, који је започео био конструктиван, и даље бити такав.

– Надам се да ће се наши преговори наставити у истом смеру, као плодни и конструктивни– рекао је Kим.

Након завршетка састнка Путина и Kима почели су преговори у ширем саставу руске и севернокорејске делегације.

Оставите Коментар