Састанак лидера ЕУ, Немачке, Француске и Италије са председником Србије Александром Вучићем завршен је у Бриселу мало после 15 часова.

Вучић је нешто мање од пола сата разговарао са председником Европског савета Шарлом Мишелом, шефом европске дипломатије Жозепом Борелом, специјалним представником ЕУ за Западни Балкан Мирославом Лајчаком и лидерима Француске, Немачке и Италије, Емануелом Макроном, Олафом Шолцом и Ђорђом Мелони.

Шесторка је претходно око пола сата разговарала са косовским премијером Аљбином Kуртијем, који по изласку из зграде није давао изјаве медијима.

Вучић је синоћ изјавио да ће у Бриселу са европским лидерима разговарати о предлогу „велике петорке“ за формирање Заједнице српских општина (ЗСО) и другим темама из дијалога Београда и Приштине.

„Петорка је (21. октобра) донела предлог о начину формирања ЗСО, ми смо дали одговоре и сугестије, али не могу да откривам детаље. Спремни смо да разговарамо о томе, куцају на отворена врата када је Београд у питању“, рекао је Вучић синоћ за РТС.

Оставите Коментар