Након јучерашњег објављивања вести да је 20.05.2020. године у 12:30 часова, Мило Ђукановић, председник Црне Горе, одржао хитан састанак са Дејаном Перуничићем, директором Агенције за националну безбедност и Веселином Вељовићем, директором Управе полиције Црне Горе, у вечерњим часовима спроведено је привођење на информативни разговор око 50 службених лица, која су по различитом основу могла да располажу информацијом о наведеном састанку, односно да уоче састанак код Ђукановића. На информативне разговоре, а потенцијално и полиграфско испитивање, доведени су првенствено униформисани полицајци и припадници обезбеђења зграде Председништва, како би се установило ко је изнео податак.

Према изворима из МУП-а Црне Горе, због наведених саслушања огромно је незадовољство у црногорској полицији, јер се то доживљава као жеља неког од високих функционера да прикрије своју субверзивну улогу тражећи кривца међу обичним полицајцима. Исти извори указују да је информацију о састанку Ђукановића са директорима АНБ-а и Управе полиције, могао пласирати у медије само неко ко је на високом положају и ко има смелости да уради тако нешто без страха од могућих последица, као и да доведе до тога да се обични државни службеници користе као покриће и да буду предмет посебних истрага и репресивних мера. У редовима МУП-а Црне Горе сумња се да функционери безбедносног сектора покушавају да спасу своју кожу, како би наставили да играју двоструке игре и себи обезбеде некакву позицију након одласка Ђукановића са власти.

Велика нервоза завладала је у редовима владајућег режима Црне Горе, на шта упућују информације о малтретману према службеницима обезбеђења, док је Душко Марковић, председник Владе Црне Горе, међу својим блиским сарадницима испољио велико незадовољство, што као прва особа Владе Црне Горе и некадашњи директор Агенције за националну безбедност, није био позван на састанак код Ђукановића, где се расправљало о откривању планова за атентат на Милана Кнежевића, посланика Демократског фронта, са чим би Марковић у потпуности требало да буде упознат. Због константне повезаности са лицима из криминалног миљеа, као и очигледно нарастајуће нервозе у владајућим редовима, Зоран Лазовић, помоћник директора Управе полиције Црне Горе за борбу против корупције и организованог криминала, знатно је ојачао своје лично обезбеђење и редуковао кретање на минимум, због страха за личну безбедност. Лазовић је познатији као особа која представља спону Ђукановићевог режима са криминалним миљеом, те страх за личну безбедност није неуобичајен код оваквог профила личности, посебно узимајући у обзир чињеницу да су разоткривени планови за атентат на Милана Кнежевића, са којима је можда повезан црногорски режим.

Извор : Националист

Оставите Коментар